Zuco wielen

Het bedrijf Züco (sinds 1998 onderdeel van de Dauphin HumanDesign® Group) werd in 1921 opgericht door Karl Zünd en oorspronkelijk gespecialiseerd in de productie van leren zadels. Later namen zijn zonen de meubeldivisie over en introduceerden ze de merknaam Züco.
Tegenwoordig is Züco gespecialiseerd in ontwerp en productie van hoogwaardige conferentie- en kantoorstoelen. Precisie, esthetiek, vakmanschap, Zwitserse waardering voor kwaliteit en aandacht voor detail.

Versleten bureaustoelwielen

Kernwaarden zijn prima, maar ook bij dergelijke kernwaarden kan een onderdeel slijten door gebruik. Bijvoorbeeld de wielen. Na jaren intensief gebruik kan het gebeuren dat de wielen van uw bureaustoel niet meer goed rollen. Dat is hinderlijk maar eenvoudig op te lossen.
Door een nieuwe set wielen te monteren kunt u weer jaren met plezier de bureaustoel gebruiken. Onze wielen zijn in de EU gefabriceerd en voldoen aan strenge internationale keuringen (TÜV/EN 12529).

Onder andere geschikt voor Züco modelserie:

  • DucaRe
  • Cubo
  • Lacinta
  • Signo
  • Effe
  • Conte
  • Forma
11mm wiel

Hard of zacht profiel

Bureaustoelwielen zijn onder te verdelen in 2 soorten. Wielen met een zacht profiel en wielen met een zacht profiel. De eerste worden gebruikt op een zachte ondergrond zoals vloerbedekking. Wielen met een zacht profiel zijn geschikt voor een harde ondergrond zoals beton, laminaat, gietvloer of hout. Het zachte profiel help u comfortabel met de stoel te bewegen en voorkomst strepen op of beschadiging van de vloer.

Geremd of ongeremd

Bureaustoelwielen met een hard profiel leveren we ongeremd. Wielen met een zacht profiel zijn voorzien van een automatisch remmechaniek. Dit zorgt er voor dat de stoel niet wegrolt wanneer u er kort uit opstaat. Dit voorkomt verrassingen als u daarna weer denkt te kunnen gaan zitten.
Op een ARBO werkplek zijn geremde bureaustoelwielen verplicht bij gebruik op een harde ondergrond.

Meten is weten en gissen is missen!

10vs11

Montage van de wielen

Om de nieuwe set wielen te monteren kunt u het beste de stoel omdraaien. Plaats de zitting op de hoek van het bureau. Trek de oude wielen met behulp van spierkracht uit het onderstel. Indien er een pen achterblijft kunt u deze met een griptang verwijderen. Plaats nu de nieuwe wielen in de kruisvoet. Draai hierna de bureaustoel weer om en neem er in plaats. Het gewicht zorgt er voor dat alle pennen volledig in de teen verdwijnen.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

Ahrend – Beta – BMA Axia – Comforto Haworth – Dauphin – Drabert – Giroflex – Girsberger – Gispen – HAG – Herman Miller – Humanscale – Interstuhl – Kinnarps – Klöber – Köhl – König + Neurath – Martin Stoll – Okamura – Prosedia – RH Stoelen – Rohde & Grahl – Rovo Chair – Sedus – Steelcase – Thonet – Topstar – Viasit – Vitra – Wagner – Wilkhahn – Züco


Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.