Wilkhahn wielen

Friedrich Hahne en Christian Wilkening richtten in 1uzit een stoelfabriek op in Eimbeckhausen, Duitsland.
De naam van de twee oprichters werd later gebruikt om de bedrijfsnaam van Wilk-hahn te creëren. Destijds waren het hoogwaardige, massieve beukenstoelen, gemaakt van hout uit nabijgelegen bossen. Tegenwoordig zijn het onder andere zeer degelijke, ergonomische bureaustoelen van topklasse.
Bijzonder is dat de “Picto” bureaustoel -gemaakt van pure en volledig recyclebare individuele componenten- de eerste bureaustoel ter wereld was die het Nederlandse milieukeurmerk kreeg.

Bureaustoelwiel versleten?

Sommige onderdelen aan een bureaustoel slijten sneller dan andere. Zo zijn de bureaustoelwielen na een aantal jaar intensief gebruik soms aan vervanging toe. Dan wilt u natuurlijk het liefst dezelfde degelijke bureaustoelwielen ter vervanging.
De bureaustoelwielen op uzut.nl zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen. De wielen zijn TÜV gekeurd en voldoen aan de strenge EN 12529 certificering.

Onder andere geschikt voor Wilkhahn series:

  • AT
  • ON
  • IN
  • Graph
  • Neos 181
  • Aline 232
11mm wiel

Hard of zacht?

Is uw vloerbedekking hard of zacht? Dat bepaalt namelijk welk type bureaustoelwiel voor u de beste keuze is. Harde wielen adviseren we op een zachte ondergrond zoals tapijt. Hiermee rolt de bureaustoel gemakkelijker en kost het verplaatsen minder kracht.
Zachte wielen zijn de beste keuze als de bureaustoel op een harde ondergrond wordt gebruikt. Bijvoorbeeld hout, laminaat, parket, steen, plavuizen en gietvloeren. Het zachte loopvlak reduceert oneffenheden en rolgeluid.

Met rem of zonder rem?

Wielen met een hard profiel leveren we zonder rem. De ondergrond remt de bureaustoel voldoende om veilig te kunnen werken. Wielen met een zacht profiel leveren we uitsluitend met remsysteem. Dit automatische mechaniek zit ingebouwd in het bureaustoelwiel. Wanneer u opstaat van de stoel verhinderd dit systeem het wegrollen van de stoel. Bureaustoelwielen met rem zijn een ARBO eis wanneer de stoel op een harde ondergrond gebruikt wordt.

Meten is weten en gissen is missen!

10vs11

Montage van de wielen

Het monteren van de nieuwe wielen is eenvoudig. We adviseren altijd alle wielen te vervangen. Dit om herhaling van het euvel op korte termijn te voorkomen.
Plaats de bureaustoel omgekeerd op de hoek van de desk. Trek met een stevige ruk de oude bureaustoelwielen uit de kruisvoet. Indien er een pen achterblijft dient u deze met een tang te verwijderen. Druk hierna de nieuwe wielen zo ver mogelijk in de vrijgekomen gaten. Draai de stoel weer in de originele positie. Door nu op de stoel te gaan zitten worden de pennen volledig in de kruisvoet gedrukt.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

Ahrend – Beta – BMA Axia – Comforto Haworth – Dauphin – Drabert – Giroflex – Girsberger – Gispen – HAG – Herman Miller – Humanscale – Interstuhl – Kinnarps – Klöber – Köhl – König + Neurath – Martin Stoll – Okamura – Prosedia – RH Stoelen – Rohde & Grahl – Rovo Chair – Sedus – Steelcase – Thonet – Topstar – Viasit – Vitra – Wagner – Wilkhahn – Züco


Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.