Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Wilkhahn bureaustoel wielen

Friedrich Hahne en Christian Wilkening richtten in 1907 een stoelfabriek op in Eimbeckhausen, Duitsland.
De naam van de twee oprichters werd later gebruikt om de bedrijfsnaam van Wilk-hahn te creëren. Destijds waren het hoogwaardige, massieve beukenstoelen, gemaakt van hout uit nabijgelegen bossen. Tegenwoordig zijn het onder andere zeer degelijke, ergonomische bureaustoelen van topklasse.
Bijzonder is dat de “Picto” bureaustoel -gemaakt van pure en volledig recyclebare individuele componenten- de eerste bureaustoel ter wereld was die het Nederlandse milieukeurmerk kreeg.

Bureaustoelwiel versleten?

Sommige onderdelen aan een bureaustoel slijten sneller dan andere. Zo zijn de bureaustoelwielen na een aantal jaar intensief gebruik soms aan vervanging toe. Dan wilt u natuurlijk het liefst dezelfde degelijke bureaustoelwielen ter vervanging.
De bureaustoelwielen op uzut.nl zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen. De wielen zijn TÜV gekeurd en voldoen aan de strenge EN 12529 certificering.

Onder andere geschikt voor Wilkhahn series:

 • AT
 • ON
 • IN
 • Graph
 • Neos 181
 • Aline 232

Hard of zacht?

Is uw vloerbedekking hard of zacht? Dat bepaalt namelijk welk type bureaustoelwiel voor u de beste keuze is. Harde wielen adviseren we op een zachte ondergrond zoals tapijt. Hiermee rolt de bureaustoel gemakkelijker en kost het verplaatsen minder kracht.
Zachte wielen zijn de beste keuze als de bureaustoel op een harde ondergrond wordt gebruikt. Bijvoorbeeld hout, laminaat, parket, steen, plavuizen en gietvloeren. Het zachte loopvlak reduceert oneffenheden en rolgeluid.

Met rem of zonder rem?

Wielen met een hard profiel leveren we zonder rem. De ondergrond remt de bureaustoel voldoende om veilig te kunnen werken. Wielen met een zacht profiel leveren we uitsluitend met remsysteem. Dit automatische mechaniek zit ingebouwd in het bureaustoelwiel. Wanneer u opstaat van de stoel verhinderd dit systeem het wegrollen van de stoel. Bureaustoelwielen met rem zijn een ARBO eis wanneer de stoel op een harde ondergrond gebruikt wordt.

Montage

Het monteren van de nieuwe wielen is eenvoudig. We adviseren altijd alle wielen te vervangen. Dit om herhaling van het euvel op korte termijn te voorkomen.
Plaats de bureaustoel omgekeerd op de hoek van de desk. Trek met een stevige ruk de oude bureaustoelwielen uit de kruisvoet. Indien er een pen achterblijft dient u deze met een tang te verwijderen. Druk hierna de nieuwe wielen zo ver mogelijk in de vrijgekomen gaten. Draai de stoel weer in de originele positie. Door nu op de stoel te gaan zitten worden de pennen volledig in de kruisvoet gedrukt.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

AhrendBetaBMA AxiaComforto HaworthDauphinDrabertGiroflexGirsbergerGispenHAGHerman MillerHumanscaleInterstuhlKinnarpsKlöberKöhlKönig + NeurathMartin StollOkamuraProsediaRH StoelenRohde & GrahlRovo ChairSedusSteelcaseThonetTopstarViasitVitraWagnerWilkhahnZüco


Wilt u graag advies over bureaustoel wielen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

  Uw naam
  Uw email
  Onderwerp
  Bijlage
  Uw bericht