Wagner wielen

Al in 1950 begon Moritz Wagner industrieel houten stoelen te produceren. In 1976 werkte zijn zoon Michael Wagner aan de eerste bureaustoelen in zijn vaders stoelfabriek.
Topstar GmbH startte in 1999 met een speciale Wagner lijn. Dat was het begin van het merk Wagner. In 1999 steeg de vraag naar high-end merken in de winkels aanzienlijk. Topstar volgde de trend met deze nieuwe exclusieve lijn, de Wagner-Wellness-Office-stoel-collectie, met ergonomische en functionele producten. De belangrijkste vernieuwing van de Wagner-stoelen was het gepatenteerde Dondola®-zitting mechaniek, die aanwezig is in elke Wagner-stoel. Het meest succesvolle model van Wagner is de AluMedic-serie.

Zwenkwielen

Ook al is een van de grondbeginselen bij Wagner duurzaamheid, ook aan een duurzame bureaustoel kunnen onderdelen slijten. Vaak zijn dat de bureaustoelwielen. Door inwerking van zonlicht en warmte kan het gebeuren dat u niet comfortabel of zelfs helemaal niet meer rolt.
Gelukkig leveren we ook voor Wagner bureaustoelen een hoogwaardige set zwenkwielen. Onze wielen zijn TÜV gekeurd en voldoen aan de EN 12529 certificering.

Onder andere geschikt voor Wagner modelseries:

 • IMedic
 • W1
 • W1C
 • W5
 • W7
 • AluMedic 5
 • AluMedic 7
 • AluMedic 15
 • AluMedic 20
 • AluMedic Limited
 • AluMedic Limited S
 • AluMedic Limited S Comfort
11mm wiel

Hard of zacht profiel

Voor bureaustoelen op kantoor zijn er 2 soorten bureaustoelwielen. Met een hard profiel of met een zacht profiel. Welk type voor uw bureaustoel het best geschikt is hangt af van de vloer waarop de stoel gebruikt wordt. Is de vloer hard zoals bij hout, steen of pvc, dan is een zacht loopvlak de beste keuze. Hiermee voorkomt u strepen of beschadigingen aan de vloer. Ook worden kleine oneffenheden gereduceerd. U rolt daardoor comfortabeler rond.
Is de vloer voorzien van zachte vloerbedekking of heeft u wellicht sisal tapijttegels of een kleed? Kies dan voor bureaustoelwielen met een hard profiel. Hiermee rolt de stoel gemakkelijker. Zo hoeft u minder kracht te zetten wanneer u de stoel wilt bewegen tijdens het werk.

Geremd of ongeremd

Wielen met een hard profiel leveren we uitsluitend zonder rem. De zachte ondergrond remt de bureaustoel in voldoende mate af. Wielen met een zacht profiel leveren we met automatische rem. Dit mechaniek zorgt er voor dat de bureaustoelwielen blokkeren wanneer u opstaat uit de stoel. Het voordeel daarvan is dat de stoel niet ongemerkt weg kan rollen bij het opstaan uit de stoel. Iets wat pas opvalt als u direct daarna weer denkt te gaan zitten. Geremde wielen zijn vereist volgens de ARBO wetgeving als de bureaustoel op een harde vloer wordt gebruikt.

Meten is weten en gissen is missen!

10vs11

Montage van de wielen

Het monteren van de nieuwe bureaustoelwielen is niet ingewikkeld. Plaats de bureaustoel omgekeerd op de hoek van het bureau. Trek daarna de wielen met enige kracht uit de kruisvoet. Wanneer een pen onverhoopt blijft zitten kunt u die met een tang verwijderen. Hierna plaatst u de nieuwe zwenkwielen in de daarvoor bestemde gaten. Druk deze stevig aan. Draai de bureaustoel om en ga in de stoel zitten. Uw gewicht zorgt er voor dat alle pennen volledig in de kruisvoet zakken.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

Ahrend – Beta – BMA Axia – Comforto Haworth – Dauphin – Drabert – Giroflex – Girsberger – Gispen – HAG – Herman Miller – Humanscale – Interstuhl – Kinnarps – Klöber – Köhl – König + Neurath – Martin Stoll – Okamura – Prosedia – RH Stoelen – Rohde & Grahl – Rovo Chair – Sedus – Steelcase – Thonet – Topstar – Viasit – Vitra – Wagner – Wilkhahn – Züco


Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.