Vitra wielen

Vitra ontwikkelt en produceert al meer dan 40 jaar kantoorstoelen. Het bedrijf is opgericht door Willi en Erika Fehlbaum en kwam in 1957 op de markt met meubels uit de Herman Miller-collectie. Dit waren voornamelijk ontwerpen van Charles en Ray Eames en George Nelson. In 1967 introduceerde het bedrijf de Panton-stoel van Verner Panton – de eerste vrijdragende stoel van kunststof. In 1977 nam Rolf Fehlbaum het management van Vitra over.
Vitra is bekend om de vele designklassiekers en samenwerking met vele beroemde ontwerpers zoals Antonio Citterio, Jasper Morrison, Alberto Meda, Maarten van Severen, Ronan and Erwan Bouroullec, Hella Jongerius and Barber & Osgerby.

Versleten bureaustoelwielen?

Aangezien veel Vitra bureaustoelen jarenlang dienst doen kan er slijtage optreden. Zo is de technische levensduur van de bureaustoelwielen bij dagelijks gebruik beperkt. Rolt de stoel niet meer soepel of is het loopvlak van de wielen aangetast? Overweeg dan de aankoop van een nieuwe set bureaustoelwielen. Onze bureaustoelwielen zijn representatief en degelijk uitgevoerd, net zoals uw Vitra bureaustoel. De wielen worden in Europa geproduceerd en voldoen aan de strenge TÜV keuring. Tevens zijn onze wielen voorzien van het EN 12529 certificaat.

Onze wielen zijn onder andere geschikt voor de Vitra modellen*:

 • ID Trim L
 • ID Soft
 • ID Mesh
 • ID Trim
 • ID Air
 • Pacific chair
 • AM chair
 • Physix
 • AC5 Swift
 • AC5 Studio
 • AC5 Work
 • EA serie
11mm wiel

Hard of zacht?

Bureaustoelwielen zijn grofweg onder te verdelen in 2 soorten. Met hard loopvlak of zacht loopvlak. De ondergrond bepaalt welk type wiel voor u het meest geschikt is. Gebruikt u de bureaustoel op een harde vloer zoals laminaat of beton, kies dan voor wielen met een zacht profiel. Het zachte materiaal reduceert rolgeluid en voorkomt ongemak door kleine oneffenheden in de vloer. Gebruikt u de stoel op vloerbedekking? Dan zijn bureaustoelwielen met een hard loopvlak de beste keuze. Hiermee rolt de bureaustoel gemakkelijker.

Met rem of zonder?

De bureaustoelwielen met zacht profiel zijn uitgevoerd met een automatisch remsysteem. Dit houdt in dat de wielen blokkeren wanneer u opstaat uit de stoel. Hiermee wordt voorkomen dat de bureaustoel zonder dat u het merkt naar achteren rolt. Dat merkt u pas wanneer u na het opstaan direct weer wilt gaan zitten. Bij een harde ondergrond zijn geremde bureaustoelwielen een ARBO eis.
Bureaustoelwielen met een hard profiel zijn ongeremd. Immers de vloerbedekking remt de stoel voldoende om wegrollen te voorkomen.

Meten is weten en gissen is missen!

10vs11

Montage van de wielen

Het plaatsen van de nieuwe wielen is eenvoudig en vergt meestal alleen spierkracht. Draai de stoel om zodat u gemakkelijk bij de kruisvoet kunt. Plaats de zitting op de hoek van het bureau met de armleggers aan weerszijden. Trek dan met een ferme ruk de oude wielen uit de kruisvoet. Ook de metalen pen dient u te verwijderen, desnoods met behulp van een tang. Druk hierna de nieuwe wielen in de vrijgekomen gaten. Draai de stoel weer in de normale positie en ga er op zitten. Door het gewicht zullen alle pennen zover mogelijk in de kruisvoet zakken. De stoel is nu gereed voor gebruik.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

Ahrend – Beta – BMA Axia – Comforto Haworth – Dauphin – Drabert – Giroflex – Girsberger – Gispen – HAG – Herman Miller – Humanscale – Interstuhl – Kinnarps – Klöber – Köhl – König + Neurath – Martin Stoll – Okamura – Prosedia – RH Stoelen – Rohde & Grahl – Rovo Chair – Sedus – Steelcase – Thonet – Topstar – Viasit – Vitra – Wagner – Wilkhahn – Züco


Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.