Viasit wielen

Viasit (een familiebedrijf, opgericht in 1980) is een middelgrote producent van bureaustoelen. De productie van bureaustoelen is, in tegenstelling tot veel andere bekende A-merken, vanaf de start de “core business” van Viasit geweest. Viasit ontwikkelt en produceert alle bureaustoelen in Neunkirchen, Saarland, Duitsland. De ontwerpen zijn al meerdere keren onderscheiden met diverse awards, waaronder de „red dot award: product design”. Viasit heeft ongeveer 150 medewerkers in 13 landen in dienst.

Bureaustoelwielen versleten?

Viasit bureaustoelen worden degelijk en solide geproduceerd. Toch kan er slijtage ontstaan. Vooral de wielen hebben veel te lijden bij dagelijks gebruik. Zijn de wielen van uw bureaustoel aan vervanging toe? Kies dan voor onze oerdegelijke bureaustoelwielen ter vervanging.
Onze bureaustoelwielen worden geproduceerd in de EU. Het spreekt voor zich dat hierbij hoogwaardige recyclebare materialen worden gebruikt. Al onze bureaustoelwielen zijn TÜV gekeurd en voldoen aan de EN 12529 norm.

Onder andere geschikt voor Viasit modelreeks:

 • Newback
 • CoreChair
 • Drumback
 • F1
 • F1 Pro
 • Impulse
 • Linea
 • Linea mesh
 • Scope
 • Toro
 • Magnum
11mm wiel

Hard of soft?

Voor Viasit bureaustoelen hebben we 2 verschillende soorten wielen. Bureaustoelwielen met een hard profiel en met een zacht profiel. Welk type voor u de beste keuze is hangt af van de ondergrond waarop de bureaustoel gebruikt wordt. Is de ondergrond hard (laminaat, hout etc.) kies dan voor een zacht profiel. Is de ondergrond soft (vloerbedekking) kies dan voor een hard loopvlak.

Geremd of ongeremd?

Kiest u voor een wiel met een hard loopvlak dan is het bureaustoelwiel ongeremd. De ondergrond voorkomt in dat geval het wegrollen van de bureaustoel bij opstaan of gaan zitten. De bureaustoelwielen met een zacht loopvlak zijn voorzien van een automatisch remmechaniek. Dit zorgt er voor dat de stoel niet ongemerkt wegrolt wanneer u opstaat uit de stoel. Wielen met rem zijn verplicht op een ARBO werkplek.

Meten is weten en gissen is missen!

10vs11

Montage van de wielen

Het monteren van de nieuwe bureaustoelwielen is relatief eenvoudig. Plaatst de stoel omgekeerd op de hoek van een tafel of bureau. Trek hierna de wielen met een stevige ruk uit de voet. Mocht de pen niet mee willen gebruik dan een griptang of vergelijkbaar. Druk vervolgens de nieuwe wielen in de kruisvoet. Draai de stoel weer in de logische positie en ga op de stoel zitten. Het gewicht zorgt er voor dat alle pennen volledig in de voet verdwijnen.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

Ahrend – Beta – BMA Axia – Comforto Haworth – Dauphin – Drabert – Giroflex – Girsberger – Gispen – HAG – Herman Miller – Humanscale – Interstuhl – Kinnarps – Klöber – Köhl – König + Neurath – Martin Stoll – Okamura – Prosedia – RH Stoelen – Rohde & Grahl – Rovo Chair – Sedus – Steelcase – Thonet – Topstar – Viasit – Vitra – Wagner – Wilkhahn – Züco


Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.