Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Topstar bureaustoel wielen

Topstar is een van de meest geavanceerde producenten van bureaustoelen, directiestoelen en bezoekersstoelen over de hele wereld.
Topstar werd opgericht in 1976. Michael Wagner creëerde zijn eerste bureaustoelen in de kleine stoelfabriek van zijn vader en in juni van dat jaar richtte hij samen met zijn vrouw Christine TOPSTAR GmbH op. In die tijd had niemand de snelle opkomst van het bedrijf in de komende 20 jaar kunnen voorspellen.
Inmiddels produceert Topstar miljoenen stoelen per jaar. De producten variëren van professionele bureaustoelen en tot luxe lederen directiestoelen. Ook is Topstar een bekende speler als het stoelen speciaal voor gamers betreft (Sitness RS).

Versleten wielen?

Maakt u veel gebruik van uw bureaustoel? Dan kan het gebeuren dat na een aantal jaar de bureaustoelwielen niet meer optimaal rollen. Voor dit euvel is een eenvoudige oplossing: vervang de oude wielen door nieuwe.
Voor Topstar bureaustoelen hebben we kwalitatief hoogwaardige bureaustoelwielen standaard op voorraad. Onze wielen zijn voorzien van EN 12529 certificaat en zijn TÜV gekeurd.

Onder andere geschikt voor Topstar modelserie:

 • Open Art
 • S’Cool
 • Tec 50
 • Sitness 15
 • Lightstar
 • Classic 15
 • Sitness
 • Sitness Cube
 • Sitness RS
 • Wellpoint

Hard of zacht?

Er bestaan 2 soorten bureaustoelwielen. Uitgevoerd met een hard loopvlak of de zachte versie. Op een harde ondergrond zoals laminaat, beton of gietvloer adviseren wij altijd om wielen met een zacht loopvlak te kiezen. Hiermee voorkomt u beschadigingen van de vloer en kunt u comfortabel met de stoel bewegen. Gebruikt u de stoel op een zachte ondergrond zoals bijvoorbeeld tapijt dan is de variant met hard loopvlak de beste keuze.

Met rem of zonder?

Het remsysteem op bureaustoelwielen zorgt er voor dat de stoel niet wegrolt als u er uit opstaat. Harde wielen leveren we uitsluitend zonder rem. De zachte ondergrond remt de stoel voldoende bij het opstaan uit de stoel. Zachte wielen worden uitsluitend met remmechaniek geleverd. Mede omdat dit een ARBO eis is voor ARBO werkplekken. Het remsysteem is alleen actief wanneer u niet in de bureaustoel zit. Zodra u gaat zitten wordt het systeem automatisch gedeactiveerd.

Montage

Het monteren van een nieuwe set bureaustoelwielen is relatief eenvoudig. Keer de bureaustoel om en plaats deze op de hoek van het bureau. Trek nu met een stevige ruk de oude wielen uit de kruisvoet. Mocht er onverhoopt een pen in de voet blijven zitten, verwijder deze dan met behulp van een tang. Hierna plaatst u de nieuwe wielen in de vrijgekomen gaten. Druk daarbij de pen zo ver mogelijk in de kruisvoet. Draai de stoel weer om. Door nu in de stoel te gaan zitten zullen de pennen volledig in de kruisvoet verdwijnen. Uw stoel is nu gereed voor gebruik.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

AhrendBetaBMA AxiaComforto HaworthDauphinDrabertGiroflexGirsbergerGispenHAGHerman MillerHumanscaleInterstuhlKinnarpsKlöberKöhlKönig + NeurathMartin StollOkamuraProsediaRH StoelenRohde & GrahlRovo ChairSedusSteelcaseThonetTopstarViasitVitraWagnerWilkhahnZüco


Wilt u graag advies over bureaustoel wielen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

  Uw naam
  Uw email
  Onderwerp
  Bijlage
  Uw bericht