Thonet wielen

De geschiedenis van Thonet gaat terug tot 1796. In dat jaar werd de grondlegger en latere meubelontwerper Michael Thonet geboren. Beroemd om de toepassing van gebogen hout – een revolutionair proces en sleutelrol in de ontwikkeling van de moderne designbeweging.

Pas in 1859 ontwierp Thonet het meest gerenommeerde stuk van zijn bedrijf, de klassieke stoel nr. 14, die tegenwoordig internationaal bekend staat als de Weense koffiehuisstoel. Met dit ontwerp, had Thonet zijn gebogen houtproces geëvolueerd en voor de eerste keer in de geschiedenis in staat gesteld massaproductie mogelijk te maken. Met de verkoop van meer dan 50 miljoen modellen tegen 1930, is de nr. 14 de bestverkopende stoel ter wereld. Dit ontwerp staat inmiddels mijlenver af van de huidige topklasse bureaustoelen. Echter, de naam Thonet zegt genoeg… allemaal.

Bureaustoelwielen

Als er aan u Thonet bureaustoel iets mankeert zijn het waarschijnlijk de wielen. Ook al behoort Thonet tot de topklasse, bureaustoelwielen zijn slijtagegevoelig. Daarom hebben we voor uw Thonet bureaustoel geschikte wielen ter vervanging. Onze bureaustoelwielen zijn van Europese makelij. Ze zijn vervaardigd van hoge kwaliteit kunststof en vrijwel volledig recyclebaar.
Onze bureaustoelwielen zijn TÜV gekeurd en voldoen aan de EN 2529 norm.

Onder andere geschikt voor:

  • Bentwood
  • Thonet S64
  • Shower
  • Depadova
11mm wiel

Hard of zacht

Afhankelijk van uw vloerbedekking kunt u kiezen uit 2 soorten bureaustoelwielen. Wielen met een hard loopvlak of met een zacht loopvlak.
Gebruikt u de bureaustoel meestal op een harde ondergrond, kies dan voor wielen met een zacht profiel. Hiermee rolt u comfortabel en voorkomt u beschadigingen aan uw vloer. Tevens reduceert het soepele profiel hinder door eventuele zandkorrels en gekraak.
Wielen met een hard loopvlak zijn de juiste keuze wanneer de bureaustoel gebruikt wordt op een werkplek waar vloerbedekking ligt zoals tapijt. Het harde profiel zorgt er voor dat de bureaustoel gemakkelijk te verplaatsen is tijdens het werk.

Geremd of ongeremd

De bureaustoelwielen met een hard loopvlak zijn ongeremd. De zachte ondergrond zal er voor zorgen dat de stoel niet ongemerkt een andere plek kies als u opstaat.
Wielen met een zacht loopvlak zijn voorzien van een remsysteem. Dit draagt bij aan een betere veiligheid op de werkplek. De blokkering (rem) zorgt er voor dat wanneer u niet in de stoel zit de wielen vergrendeld zijn. Daarmee voorkomt u verrassingen bij bijvoorbeeld kort opstaan uit de stoel.

Meten is weten en gissen is missen!

10vs11

Montage van de wielen

U kunt de oude wielen zelf demonteren. Om gemakkelijk te kunnen werken adviseren wij de stoel om te draaien en met de zitting op de hoek van een tafel te plaatsen. Trek de wielen uit de kruisvoet. Bescherm uw handen desgewenst met een theedoek o.i.d.. Verwijder ook de metalen pen. Mocht 1 van de pennen niet handmatig verwijderd kunnen worden, maak dan gebruik van een tang. Daarna kunt u de nieuwe wielen in de kruisvoet drukken. Wanneer u nu weer in de stoel plaatsneemt zullen de pennen zicht volledig in de kruisvoet drukken.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

Ahrend – Beta – BMA Axia – Comforto Haworth – Dauphin – Drabert – Giroflex – Girsberger – Gispen – HAG – Herman Miller – Humanscale – Interstuhl – Kinnarps – Klöber – Köhl – König + Neurath – Martin Stoll – Okamura – Prosedia – RH Stoelen – Rohde & Grahl – Rovo Chair – Sedus – Steelcase – Thonet – Topstar – Viasit – Vitra – Wagner – Wilkhahn – Züco


Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.