Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Steelcase bureaustoel wielen

Steelcase is opgericht in 1912 onder de naam Metal Office Furniture Company. In eerste instantie werden nog geen bureaustoelen ontwikkeld. Er werden enkel stalen meubelen gemaakt. Tegen 1919 begon het bedrijf zijn dealernetwerk op te zetten en bureaus, kasten en andere producten landelijk beschikbaar te maken. Officieel nu bekend als Steelcase Inc. Menig wolkenkrabber zou de komende decennia ingericht worden door Steelcase.
De Leap-chair (1999) was een van de populairste releases van het bedrijf. De ergonomische bureaustoel is ontworpen met acht verstelbare gebieden voor gebruikers om de zit aan te passen. Inmiddels is Steelcase de grootste fabrikant van kantoormeubilair met vestigingen in 5 werelddelen.

De bureaustoelwielen

Door de enorme hoeveelheid bureaustoelen die Steelcase inmiddels geproduceerd heeft bestaat de kans dat u ook op een Steelcase bureaustoel zit. Echter, ook bij Steelcase producten kunnen onderdelen slijten. Zo zijn de bureaustoelwielen meestal na een aantal jaar aan vervanging toe.
Voor uw Steelcase bureaustoel hebben we bureaustoelwielen op voorraad. Onze wielen zijn allemaal TÜV gekeurd en voorzien van het EN 12529 certificaat. De bureaustoelwielen worden in de EU geproduceerd en zijn gemaakt van hoogwaardige recyclebare materialen.

Onder andere geschikt voor Steelcase modellen:

 • Serie 430
 • Sensor
 • ConCentrx 454
 • Cachet
 • Think
 • Let’s B
 • Leap-chair
 • Criterion

Hard profiel of zacht

Bureaustoelwielen zijn leverbaar in 2 soorten. Met een hard profiel of met een zacht profiel. Welke type voor u de beste keuze is hangt af van de ondergrond. Gebruikt u de bureaustoel veelal op een harde ondergrond dan is een zacht profiel het best geschikt. Het licht verende loopvlak minimaliseert oneffenheden en voorkomt beschadigingen aan de vloer.
Wielen met een hard loopvlak zijn geschikt voor een zachte ondergrond zoals tapijt of vloerbedekking. Door het harde profiel rolt de stoel gemakkelijker over de vloer, ook wanneer u niet op de stoel zit.

Met rem of zonder

De bureaustoelwielen met een hard profiel zijn ongeremd.
De wielen met een zacht profiel hebben een automatisch remsysteem. Dit systeem zorgt er voor dat de wielen blokkeren wanneer u uit de stoel opstaat. Dit voorkomt verrassingen als u direct daarna weer denkt te gaan zitten. Overigens zijn wielen met rem een eis op een ARBO werkplek.

Montage

Het monteren van de nieuwe wielen is vrij eenvoudig. Draai de stoel om en plaats de zitting op de hoek van uw bureau of tafel. De armleggers aan weerszijden. Trek nu de oude wielen uit de kruisvoet. Dit vergt enige spierkracht. Onwillige pennen trekt u er met een combinatietang of vergelijkbaar uit. Druk daarna de nieuwe wielen in de vrijgekomen gaten. Hierna plaatst u de bureaustoel weer in de originele positie. Door tenslotte in de stoel te gaan zitten worden de pennen maximaal in de kruisvoet gedrukt.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

AhrendBetaBMA AxiaComforto HaworthDauphinDrabertGiroflexGirsbergerGispenHAGHerman MillerHumanscaleInterstuhlKinnarpsKlöberKöhlKönig + NeurathMartin StollOkamuraProsediaRH StoelenRohde & GrahlRovo ChairSedusSteelcaseThonetTopstarViasitVitraWagnerWilkhahnZüco


Wilt u graag advies over bureaustoel wielen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

  Uw naam
  Uw email
  Onderwerp
  Bijlage
  Uw bericht