Steelcase wielen

Steelcase is opgericht in 1912 onder de naam Metal Office Furniture Company. In eerste instantie werden nog geen bureaustoelen ontwikkeld. Er werden enkel stalen meubelen gemaakt. Tegen 1919 begon het bedrijf zijn dealernetwerk op te zetten en bureaus, kasten en andere producten landelijk beschikbaar te maken. Officieel nu bekend als Steelcase Inc. Menig wolkenkrabber zou de komende decennia ingericht worden door Steelcase.
De Leap-chair (1999) was een van de populairste releases van het bedrijf. De ergonomische bureaustoel is ontworpen met acht verstelbare gebieden voor gebruikers om de zit aan te passen. Inmiddels is Steelcase de grootste fabrikant van kantoormeubilair met vestigingen in 5 werelddelen.

De bureaustoelwielen

Door de enorme hoeveelheid bureaustoelen die Steelcase inmiddels geproduceerd heeft bestaat de kans dat u ook op een Steelcase bureaustoel zit. Echter, ook bij Steelcase producten kunnen onderdelen slijten. Zo zijn de bureaustoelwielen meestal na een aantal jaar aan vervanging toe.
Voor uw Steelcase bureaustoel hebben we bureaustoelwielen op voorraad. Onze wielen zijn allemaal TÜV gekeurd en voorzien van het EN 12529 certificaat. De bureaustoelwielen worden in de EU geproduceerd en zijn gemaakt van hoogwaardige recyclebare materialen.

Onder andere geschikt voor Steelcase modellen:

  • Serie 430
  • Sensor
  • ConCentrx 454
  • Cachet
  • Think
  • Let’s B
  • Leap-chair
  • Criterion
11mm wiel

Hard profiel of zacht

Bureaustoelwielen zijn leverbaar in 2 soorten. Met een hard profiel of met een zacht profiel. Welke type voor u de beste keuze is hangt af van de ondergrond. Gebruikt u de bureaustoel veelal op een harde ondergrond dan is een zacht profiel het best geschikt. Het licht verende loopvlak minimaliseert oneffenheden en voorkomt beschadigingen aan de vloer.
Wielen met een hard loopvlak zijn geschikt voor een zachte ondergrond zoals tapijt of vloerbedekking. Door het harde profiel rolt de stoel gemakkelijker over de vloer, ook wanneer u niet op de stoel zit.

Met rem of zonder

De bureaustoelwielen met een hard profiel zijn ongeremd.
De wielen met een zacht profiel hebben een automatisch remsysteem. Dit systeem zorgt er voor dat de wielen blokkeren wanneer u uit de stoel opstaat. Dit voorkomt verrassingen als u direct daarna weer denkt te gaan zitten. Overigens zijn wielen met rem een eis op een ARBO werkplek.

Meten is weten en gissen is missen!

10vs11

Montage van de wielen

Het monteren van de nieuwe wielen is vrij eenvoudig. Draai de stoel om en plaats de zitting op de hoek van uw bureau of tafel. De armleggers aan weerszijden. Trek nu de oude wielen uit de kruisvoet. Dit vergt enige spierkracht. Onwillige pennen trekt u er met een combinatietang of vergelijkbaar uit. Druk daarna de nieuwe wielen in de vrijgekomen gaten. Hierna plaatst u de bureaustoel weer in de originele positie. Door tenslotte in de stoel te gaan zitten worden de pennen maximaal in de kruisvoet gedrukt.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

Ahrend – Beta – BMA Axia – Comforto Haworth – Dauphin – Drabert – Giroflex – Girsberger – Gispen – HAG – Herman Miller – Humanscale – Interstuhl – Kinnarps – Klöber – Köhl – König + Neurath – Martin Stoll – Okamura – Prosedia – RH Stoelen – Rohde & Grahl – Rovo Chair – Sedus – Steelcase – Thonet – Topstar – Viasit – Vitra – Wagner – Wilkhahn – Züco


Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.