Sedus wielen

Sedus, of inmiddels Sedus Stoll is het resultaat van meer dan een eeuw bureaustoelen maken. In den beginne nog van gebogen hout. Nu op basis van hightech materialen en vernieuwende inzichten.
In 1995 gaat het welbekende Stoll (van Martin Stoll) samen verder onder de naam Sedus Stoll. In 1999 wordt het A-merk Klöber toegevoegd aan de holding waardoor Sedus een nog grotere speler wordt op de internationale markt voor bureaustoelen.

Nieuwe wielen

Voor Sedus bureaustoelen hebben we verschillende wielen op voorraad. Wilt u 1 bureaustoel van nieuwe wielen voorzien of 20? Levering is voor ons geen probleem.
Onze bureaustoelwielen zijn degelijk en solide uitgevoerd. De wielen worden in Europa geproduceerd en voldoen aan strenge eisen. Zo zijn onze bureaustoelwielen TÜV gekeurd en zijn EN 12529 gecertificeerd.

O.a. geschikt voor de onderstaande Sedus bureaustoelen:

 • se:flex
 • se:motion
 • black dot air
 • black dot
 • swing up
 • turn around
 • se:do
 • quarterback
 • mr. 24
 • open mind
 • silent rush
 • netwin
 • crossline
 • early bird
11mm wiel

Hard profiel of juist zacht?

Voor Sedus bureaustoelen leveren we wielen met een hard profiel of met een zacht profiel. Welk type voor uw stoel geschikt is wordt bepaald door de ondergrond waarop u de stoel gebruikt. Is de ondergrond hard (bijv. laminaat, betonvloer of hout) dan is een wiel met zacht profiel voor u de beste keuze. Het zachte profiel biedt meer comfort en voorkomt krassen of beschadigingen van de vloer.
In het geval van zachte vloerbedekking is een wiel met hard profiel de juiste keuze. Het harde loopvlak zorgt er voor dat de bureaustoel gemakkelijk over de vloerbedekking beweegt. Ook kost het u minder kracht de bureaustoel te verplaatsen wanneer u er op zit.

Rem of zonder rem?

Bureaustoelwielen met een hard loopvlak zijn ongeremd. Wielen met een zacht loopvlak zijn voorzien van een automatisch remsysteem. Dit houdt in dat de bureaustoelwielen blokkeren wanneer u niet in de stoel zit. Dit is tevens een ARBO eis. Op deze manier wordt voorkomen dat de stoel ongemerkt wegrolt wanneer u er uit opstaat. Door de druk van uw knieholte zou u de stoel naar achteren kunnen duwen, iets wat vaak pas opgemerkt wordt wanneer u daarna weer verwacht te kunnen gaan zitten.

Meten is weten en gissen is missen!

10vs11

Montage van de wielen

Het monteren van de nieuwe bureaustoelwielen is eenvoudig. Verwijder eerst alle wielen uit de kruisvoet. Dit geldt ook voor de metalen pen. U kunt met spierkracht de wielen verwijderen. De pen kan in sommige gevallen achterblijven. Gebruik in dat geval bijvoorbeeld een combinatietang.
Nadat u alle wielen verwijderd hebt duwt u de nieuwe wielen in de vrijgekomen gaten. Druk ze stevig aan en ga daarna in de stoel zitten. Door het gewicht zullen alle pennen tot het eind in de kruisvoet gedrukt worden. Hierna kunt u weer comfortabel rollen.
Tip: Bij de montage is het handig de bureaustoel om te draaien en met de zitting op de hoek van het bureau te plaatsen.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

Ahrend – Beta – BMA Axia – Comforto Haworth – Dauphin – Drabert – Giroflex – Girsberger – Gispen – HAG – Herman Miller – Humanscale – Interstuhl – Kinnarps – Klöber – Köhl – König + Neurath – Martin Stoll – Okamura – Prosedia – RH Stoelen – Rohde & Grahl – Rovo Chair – Sedus – Steelcase – Thonet – Topstar – Viasit – Vitra – Wagner – Wilkhahn – Züco


Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.