Rovo Chair wielen

ROVO is wereldwijd bekend als het gaat om A-merk bureaustoelen. ROVO Chair International is onderdeel van het familiebedrijf VÖLKLE Bürostühle GmbH. Zo vormde, meer dan 40 jaar geleden, de steun in het gezin de basis van dit succesverhaal van een uitzonderlijke self-made man… Rolf Völkle die in 1964 vanuit het niets in Loßburg begon. Een gepassioneerde ambitie, vol ideeën en met vakmanschap. Resultaat: Een grote collectie ergonomische bureaustoelen je overal tegenkomt. Behalve op de Europese markt is ROVO ook actief in Amerika, Canada en Australië.

Bureaustoelwielen

Ook een ROVO bureaustoel kan door veelvuldig gebruik slijtage vertonen. Dat kan de bekleding zijn, maar vaak zijn dat de bureaustoelwielen.
Zelfs bij normaal dagelijks gebruik is na enkele jaren dit onderdeel aan vervanging toe.
Bij uzit.nl hebben we een ruime voorraad bureaustoelwielen die geschikt zijn voor ROVO chair bureaustoelen. Onze producten zijn degelijk uitgevoerd, volledig recyclebaar en een goede vervanging voor de huidige wielen. Tevens voldoen ze aan de strenge TÜV keuringseisen en zijn voorzien van een EN 12529 certificering.

Onder andere geschikt voor ROVO modelseries:

  • COM
  • R14
  • ECO
  • FUN
  • R12
  • R16
  • XN
  • XP
  • XT
11mm wiel

Hard of zacht

Voor de ROVO bureaustoel hebben we 2 varianten: harde wielen of wielen met een zacht loopvlak. Welk wiel voor u het meest geschikt is wordt bepaald door de ondergrond. Gebruikt u de stoel voornamelijk op een zachte vloerbedekking zoals tapijt, dan is een wiel met hard loopvlak de beste keuze. Hiermee rolt de stoel gemakkelijk over de zachte ondergrond. Ook kost het weinig kracht om de bureaustoel te verplaatsen tijdens het werken.
Gebruikt u de stoel op een harde ondergrond zoals beton, hout of een gietvloer? Kies dan voor een wiel met een zacht loopvlak. Hiermee voorkomt u beschadigingen en strepen van/op de vloer. Tevens zorgt het licht verend profiel er voor dat kleine oneffenheden ip de vloer worden geëlimineerd.

Rem of zonder

Bij het gebruik van de bureaustoel op een harde ondergrond adviseren wij altijd geremde wielen. Het remsysteem zorgt er voor dat de stoel niet ongemerkt wegrollen tijdens het opstaan vanuit de stoel. Dit gebeurt doordat uw knieen de zitting van de stoel naar achteren duwen. Erg vervelend wanneer u daarna zonder te kijken weer denkt te gaan zitten.
Op een ARBO werkplek zijn bureaustwielen met rem een vereiste.

Meten is weten en gissen is missen!

10vs11

Montage van de wielen

De maontage van de nieuwe wielen is redelijk simpel. Plaats de stoel voor uw gemak omgekeerd op de hoek van het bureau. De armleggers aan weerszijden van de tafel. Trek nu de oude wielen uit de kruisvoet. Ook de metalen pen dient u te verwijderen, eventueel met een tang.
Druk nu de nieuwe bureaustoelwielen in de vrijgekomen gaten. Draai de stoel weer in de normale positie. Door nu in de stoel plaats te nemen zullen de pennen volledig in de kruisvoet verdwijnen.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

Ahrend – Beta – BMA Axia – Comforto Haworth – Dauphin – Drabert – Giroflex – Girsberger – Gispen – HAG – Herman Miller – Humanscale – Interstuhl – Kinnarps – Klöber – Köhl – König + Neurath – Martin Stoll – Okamura – Prosedia – RH Stoelen – Rohde & Grahl – Rovo Chair – Sedus – Steelcase – Thonet – Topstar – Viasit – Vitra – Wagner – Wilkhahn – Züco


Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.