Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Rohde Grahl bureaustoel wielen

Rohde & Grahl is een bekend merk op de Europese markt, met name in Duitsland en Nederland. Het productaanbod is voornamelijk ontworpen voor kantoren en openbare ruimtes.
Bijzonder is hoe de Duitse Georg Grahl zich al in 1846 tijdens de oprichting van z’n bedrijf bezig was met een “goede zit”. In dat jaar startte hij namelijk een zadelmakerij. Ergonomie voor de man te paard.
Spraakmakend was decennia later de tweedelige duo back rugleuning, waarmee Rohde & Grahl wereldwijd bekendheid verwierf.
De oprichter van Rohde Holding, Wolf-Peter Rohde, verkoopt het bedrijf in 2013. Hierbij gaat de merknaam Rohde & Grahl over in de Nowy Styl group. Dit is een van de snelst groeiende spelers op de Europese markt van bureaustoelen.

slijtage

Ondanks de degelijke kwaliteit van uw Rohde & Grahl bureaustoel kan er slijtage optreden. Vaak als eerste van bekleding of wielen.
Voor Rohde & Grahl bureaustoelen hebben we 2 verschillende sets wielen op voorraad. Het verschil zit in het profiel van het bureaustoelwiel. Dit loopvlak kan een harde kunststof zijn of juist soft en soepel polyurethaan.
Onze bureaustoelwielen worden in de EU geproduceerd. Beide soorten voldoen aan de strenge TÜV keuring en zijn gecertificeerd volgens de EN 12529 norm.

Onze bureaustoelwielen zijn onder andere te gebruiken voor de volgende bureaustoelen:

 • Xenium
 • Sail Glide-tec
 • Wave
 • Panthera

Hard of zacht

Wanneer uw vloerbedekking “hard” is kiest u voor wielen met een zacht loopvlak. Denk bijvoorbeeld aan laminaat, parket of tegels. Door het zachte profiel zal de stoel comfortabel rollen. Ook worden hinderlijke bijgeluiden als gevolg van zand/vuil onder het wiel voorkomen. Het gebruik van zwenkwielen op een harde ondergrond is aan ARBO regels gebonden. Zo is het verplicht om wielen met rem te monteren wanneer uw werkplek aan de Arbo wet dient te voldoen.

Geremd of ongeremd

De wielen met een hard profiel zijn ongeremd. Bij gebruik op een zachte ondergrond voorkomt de vloerbedekking het ongemerkt wegrollen van de bureaustoel. Bij gebruik op een harde ondergrond zijn geremde wielen de beste keuze. Het automatische remmechaniek zorgt er voor dat de stoel niet ongewild wegrolt als u opstaat uit de stoel. Dat laatste kan gevaar opleveren wanneer u kort daarna weer denkt te kunnen gaan zitten.

Monteren

Het monteren van de bureaustoelwielen is vrij eenvoudig. Trek de wielen uit de kruisvoet. Hierbij moet ook de metalen pen verwijderd worden. Wanneer u alle wielen verwijderd hebt plaatst u de nieuwe wielen. Ga tot slot weer op de stoel zitten. De conische gevormde pen zal nu volledig in de kruisvoet verdwijnen.
Note: Om de wielen te wisselen kan het zinvol zijn de bureaustoel om te keren. Plaats de zitting daarbij op de hoek van uw bureau met de armleggers aan beide zijden van de tafel.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

AhrendBetaBMA AxiaComforto HaworthDauphinDrabertGiroflexGirsbergerGispenHAGHerman MillerHumanscaleInterstuhlKinnarpsKlöberKöhlKönig + NeurathMartin StollOkamuraProsediaRH StoelenRohde & GrahlRovo ChairSedusSteelcaseThonetTopstarViasitVitraWagnerWilkhahnZüco


Wilt u graag advies over bureaustoel wielen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

  Uw naam
  Uw email
  Onderwerp
  Bijlage
  Uw bericht