Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

RH bureaustoel wielen

RH bureaustoelen. RH? Naamgever en oprichter was de Zweedse Rolf Holstensson. Ergonomie als reden voor de start van een bedrijf. Nu heel normaal maar in 1977 was dat bijzonder.
In die tijd ervaarde Rolf zelf problemen bij het langdurig zitten en werken. Met de komst van de computer werd dat probleem alleen maar groter. Er waren geen goede bureaustoelen vond Rolf. Daarom ontwikkelde hij een bureaustoel die het gemakkelijk maakte om een correcte houding aan te nemen, goede ondersteuning bood en actieve zit aanmoedigde.
Vandaag de dag staat RH nog steeds bekend om de ergonomisch ontworpen bureaustoelen. RH bureaustoelen worden wereldwijd verkocht. RH is onderdeel van Scandinavian Business Seating.

Slijtage wielen

Hoewel RH op de meeste bureaustoelen 10 jaar garantie geeft zijn sommige onderdelen gevoelig voor slijtage. Het zijn vaak de zwenkwielen die als eerste tekenen van slijtage vertonen. Vooral omdat deze het meest te lijden hebben bij dagelijks gebruik van de bureaustoel.
Voor RH bureaustoelen hebben we altijd voldoende wielen op voorraad. 10 sets? 100 stuks? Geen probleem.
Onze bureaustoelwielen zijn solide uitgevoerd en voldoen aan strenge eisen en keuringen zoals TÜV en EN 12529. De bureaustoelwielen worden in Europa geproduceerd en zijn vergelijkbaar zo niet beter dan de wielen die nu onder uw RH bureaustoel zitten.

Onder andere geschikt voor:

 • RH ESD
 • RH Extend
 • RH Mereo 200
 • RH Mereo 220
 • RH Logic 300
 • RH Logic 400

Hard of zacht profiel

Afhankelijk van het gebruik kunt u kiezen voor wielen met een hard profiel of een zacht profiel van polyuretaan. Bent u van plan om de bureastoel voornamelijk te gebruiken op een harde vloerbedekking? Kies dan voor bureaustoelwielen met een zacht profiel. Het licht verende loopvlak zorgt voor comfortabel gebruik. Ook wordt ongemak door kleine oneffenheden in/op de vloer zoals zandkorrels gereduceerd.
Gebruikt u de bureaustoel op een zachte ondergrond zoals bijvoorbeeld tapijt kies dan voor wielen met een hard loopvlak. Hiermee beweegt u gemakkelijker met de stoel wanneer u aan het werk bent.

Rem of zonder rem

Bureaustoelwielen met een zacht loopvlak zijn voorzien van een automatisch remmechanisme. Dit systeem zorgt er voor dat de stoel niet zomaar wegrolt als u opstaat waarbij uw knieën de stoel naar achteren duwen. Wordt de bureaustoel op een harde vloer gebruikt dan zijn bureaustoelwielen met een rem een vereiste volgens de ARBO wet.
De wielen met een hard loopvlak zijn ongeremd. Immers, door de zachte ondergrond is de kans op het ongemerkt wegrollen van de bureaustoel beperkt.

Montage

De montage van de nieuwe bureaustoelwielen is eenvoudig. Trek met enige spierkracht de oude wielen uit de kruisvoet. Hiervoor kunt u het beste de stoel omkeren en met de zitting op de hoek van uw bureau plaatsen. Verwijder ook de metalen pennen uit de kruisvoet. Eventueel kunt u een combinatietang gebruiken wanneer een van de pennen hardnekkig is. Druk hierna de nieuwe wielen stevig in de kruisvoet. Plaats hierna de bureaustoel weer in de originele positie en ga op de stoel zitten. De conisch gevormde metalen pennen worden daardoor volledig in de opening gedrukt.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

AhrendBetaBMA AxiaComforto HaworthDauphinDrabertGiroflexGirsbergerGispenHAGHerman MillerHumanscaleInterstuhlKinnarpsKlöberKöhlKönig + NeurathMartin StollOkamuraProsediaRH StoelenRohde & GrahlRovo ChairSedusSteelcaseThonetTopstarViasitVitraWagnerWilkhahnZüco


Wilt u graag advies over bureaustoel wielen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

  Uw naam
  Uw email
  Onderwerp
  Bijlage
  Uw bericht