Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Prosedia bureaustoel wielen

Prosedia is een bureaustoelmerk verbonden aan het Duitse A-merk Interstuhl. Interstuhl, ook bekend van Bimos laboratoriumstoelen, is een van de grootste bureaustoel producenten van de wereld.
De bureaustoelen van Prosedia vindt u op menig thuiswerkplek. De reden hiervoor is simpel. De stoel is prijstechnisch gesitueerd in het middensegment. Hierdoor biedt een Prosedia bureaustoel een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Vooral voor startende ondernemers een representatief en degelijk alternatief voor een A-merk.

Wieltje kapot?

Hoewel Prosedia stoelen door de degelijke constructie jarenlang meegaan, kan er slijtage optreden. Dit gebeurt veelal als eerste bij de bureaustoelwielen. Deze hebben het meest te lijden onder het dagelijks gebruik. De wielen kunnen slijten of het loopvlak kan aangetast worden door de tand des tijds. Denk dan aan uv-licht of warmte.
Voor uw Prosedia bureaustoel hebben we een ruime voorraad geschikte bureaustoelwielen. Deze wielen ter vervanging zijn van dezelfde of wel betere kwaliteit dan de originele bijgeleverde wielen. Onze bureaustoelwielen worden in Europa geproduceerd en hebben het bekende TÜV keurmerk. Ook voldoen ze aan de strenge EN 12529 norm.

Onze bureaustoelwielen zijn onder andere te gebruiken voor de volgende bureaustoelen:

 • Eccon plus-3
 • Eccon plus-8
 • Younico
 • Yourope
 • Yourope PRO
 • Level X
 • Se7en

Hard of zacht loopvlak

Afhankelijk van het type vloer waarop u de bureaustoel gebruikt bestaan er 2 soorten bureaustoelwielen. Wielen met een zacht loopvlak (zachte wielen) of wielen met een hard loopvlak (harde wielen).
Gebruikt u de bureaustoel op een harde ondergrond zoals PVC, laminaat of beton dan zijn wielen met een zacht loopvlak de beste keuze. Door het verende loopvlak rolt u comfortabel en behoort ongemak en gekraak door zandkorrels tot het verleden.
Als u de stoel gebruikt op een zachte ondergrond zoals bijvoorbeeld tapijt of vloerbedekking is een wiel met hard loopvlak aanbevolen. De rolweerstand van een hard wiel is optimaal op een zachte vloerbedekking. Hier hebt u voordeel van wanneer u met de stoel beweegt tijdens het werk. Het harde loopvlak voorkomt extra krachtsinspanning bij het verplaatsen van de bureaustoel.

Rem of zonder rem

Bij gebruik van de bureaustoel op een harde ondergrond is het raadzaam om te kiezen voor geremde wielen. Zonder de automatische rem kan de bureaustoel ongemerkt een andere plaats kiezen wanneer u kort uit de stoel opstaat. U merkt het pas wanneer u weer denkt te gaan zitten… met alle gevolgen van dien.
Het remsysteem is alleen actief wanneer u niet in de stoel zit. Wanneer de wielen belast worden draaien de wielen zonder belemmering rond. Op een harde ondergrond zijn wielen met rem verplicht volgens de ARBO regels.

Montage

Het wisselen van de bureaustoelwielen is vrij eenvoudig. Plaats de stoel omgekeerd op de hoek van het bureau. De armleggers links en rechts van de tafel. Trek daarna de wielen uit de kruisvoet. Eventueel kunt u een tang gebruiken. Bescherm desgewenst de kruisvoet tegen krassen. Ook alle metalen pennen dienen verwijderd te worden.
Plaats daarna de nieuwe wielen en druk ze stevig in de kruisvoet. Hierna draait u de stoel om. Wanneer u nu in de stoel gaat zitten zullen de pennen volledig in de kruisvoet verdwijnen.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

AhrendBetaBMA AxiaComforto HaworthDauphinDrabertGiroflexGirsbergerGispenHAGHerman MillerHumanscaleInterstuhlKinnarpsKlöberKöhlKönig + NeurathMartin StollOkamuraProsediaRH StoelenRohde & GrahlRovo ChairSedusSteelcaseThonetTopstarViasitVitraWagnerWilkhahnZüco


Wilt u graag advies over bureaustoel wielen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

  Uw naam
  Uw email
  Onderwerp
  Bijlage
  Uw bericht