Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Okamura bureaustoel wielen

Okamura. Dat klinkt Japans, en dat is het ook.
Naamgever en oprichter is de heer Kenjiro Yoshihara. Hij startte de Okamura Corporation in een roerige tijd; net na 1945.
Hij deed dit samen met 11 collega’s, allen toen nog werkzaam in de Japanse vliegtuigbouw. In de tweede helft van de jaren 1940 namen ze de plaatmetaal technologie die is ontwikkeld in de vliegtuigproductie en pasten deze techniek toe op de productie van stalen meubels. Bijvoorbeeld zoals tuintafels en tuinstoelen met stalen buisframes. Tussendoor werden er ook nog 3 auto’s geproduceerd. Quote: “De onvermoeibare toewijding om iets uit het niets te creëren”
Het zou nog tot de jaren 60 duren voordat er ook metalen bureaustoelen werden geproduceerd. De eerste ergonomische bureaustoel was “Type-22”. Het was de eerste bestseller. Okamura heeft 6 vestigingen in Japan, VS (Chicago) en enkele in Zuid-Amerika.

Hoge kwaliteit

Misschien denkt u “Voor mijn Okamura bureaustoel zijn er vast geen passende wielen te vinden”… Wel bij uzit.nl! Onze 65mm hoge wielen zijn uitstekend geschikt voor uw Okamura.
Onze bureaustoelwielen zijn degelijk uitgevoerd. Ze zijn geproduceerd in de EU en voorzien van het TÜV keurmerk. Tevens zijn onze bureaustoelwielen EN12529 gecertificeerd.

Onze bureaustoelwielen zijn onder andere te gebruiken voor de volgende bureaustoelen:

 • Okamura FC-9
 • Okamura CP (design by Giugiaro)
 • Contessa II
 • Sabrina
 • Duke / Okamura CZ
 • Choral
 • Sylphy

Met rem of zonder?

Onze bureaustoelwielen zijn verkrijgbaar met of zonder rem. Gebruikt u de bureaustoel op een harde ondergrond, dan is het gebruik van geremde wielen aan te raden. Wielen zonder rem kunnen er voor zorgen dat de bureaustoel ongemerkt wegrolt. Dit gebeurt vooral als u opstaat uit de stoel. Wanneer u kort daarna zonder om te kijken weer denkt te gaan zitten kan dat voor ongewilde verrassingen zorgen. Of erger, blessures op de werkvloer. Op een harde vloer zijn geremde wielen een ARBO eis. Gebruikt u de bureaustoel voornamelijk op een zachte ondergrond dan volstaan wielen zonder rem mechaniek.

Hard of zacht?

Bureaustoelwielen met een hard loopvlak adviseren wij bij gebruik op een zachte ondergrond zoals tapijt. Het harde loopvlak vermindert de rolweerstand.
Bij het gebruik op een harde ondergrond bent u beter af met zgn. zachte wielen. Deze wielen met een verend loopvlak van zwart slijtvast polyurethaan zorgen voor comfortabel gebruik. Ook voorkomt u beschadigingen aan de vloer door harde kunststof wielen van polyamide. Het soepele loopvlak reduceert tevens gekraak door zandkorrels en kleine oneffenheden.

Montage

Het wisselen van de wielen is vrij eenvoudig. Hiervoor is spierkracht nodig (wax on, wax off) en incidenteel een tang. Dat laatste wanneer de pen ongewild in de kruisvoet achterblijft wanneer u aan het wiel trekt.
Plaats de stoel omgekeerd op uw bureau. Trek nu met een ferme ruk de wielen 1-voor-1 uit de kruisvoet. Gebruik een tang indien nodig. Bescherm de kruisvoet tegen krassen met een doek. Hierna plaatst u de nieuwe wielen waarna u de stoel omdraait. Door nu in de stoel te gaan zitten zullen de conisch gevormde pennen in de kruisvoet gedrukt worden. Tot slot neemt u een kopje thee.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

AhrendBetaBMA AxiaComforto HaworthDauphinDrabertGiroflexGirsbergerGispenHAGHerman MillerHumanscaleInterstuhlKinnarpsKlöberKöhlKönig + NeurathMartin StollOkamuraProsediaRH StoelenRohde & GrahlRovo ChairSedusSteelcaseThonetTopstarViasitVitraWagnerWilkhahnZüco


Wilt u graag advies over bureaustoel wielen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

  Uw naam
  Uw email
  Onderwerp
  Bijlage
  Uw bericht