Martin Stoll wielen

Albert Stoll is is de grondlegger van de huidige generatie Martin Stoll producten. Hij richtte zijn bedrijf op in 1871 samen met zijn vennoot Max Klock. Toen heette het bedrijf dan ook Stoll + Klock. 8 jaar later zal Klock het bedrijf verlaten en wordt de naam Albert Stoll. Het duurde nog 2 generaties en tot 1953 voordat Martin Stoll een merknaam werd. Dit door de opsplitsing van het familiebedrijf in 2 firma’s, Christof Stoll KG en Martin Stoll Federdreh-stuhlfabrik. De Federdreh bureaustoel was vrijwel volledig van hout. Het was tevens de eerste, in Europa geproduceerde, verende bureaustoel. Inmiddels zijn bureaustoelen van Martin Stoll niet meer van hout, maar van volledig recyclebare materialen.

Bureaustoelwielen

Hoewel ook Martin Stoll bureaustoelen tot de hogere klasse gerekend mogen worden, daarbij slijten sommige onderdelen door gebruik. Zo zijn de bureaustoelwielen na verloop van tijd wellicht wat sleets of draaien niet meer soepel. Natuurlijk wilt u dan het liefst kwalitatief vergelijkbare wielen als vervanging.
Daarom hebben we bureaustoelwielen van hoge kwaliteit in ons assortiment. Uiteraard geschikt voor uw Martin Stoll bureaustoel. Onze bureaustoelwielen zijn voorzien van het TÜV keurmerk en voldoen aan de EN12529 norm.

De bureaustoelwielen zijn onder andere geschikt voor:

  • T17
  • TEC 21
  • A11
  • Collection S
11mm wiel

Hard of zacht

Voor Martin Stoll bureaustoelen hebben we 2 versies op voorraad. De versie met een hard loopvlak is geschikt voor een zachte ondergrond. Het wiel met een zacht loopvlak biedt optimaal comfort bij gebruik op een harde ondergrond.
Harde wielen verminderen de rolweerstand op een zachte ondergrond en rollen daardoor soepeler. Zachte wielen bieden meer comfort wanneer de bureaustoel gebruikt wordt op een harde vloer zoals laminaat of gietvloer. Ook voorkomt u beschadigingen van de vloer of strepen als gevolg van het gebruik.

Ongeremd en geremd

Wielen met een hard loopvlak zijn ongeremd. De ondergrond voorkomt het wegrollen van de stoel. Bureaustoelwielen met een zacht loopvlak zijn voorzien van een veiligheidsrem. Dit automatische systeem wordt geactiveerd wanneer u uit de stoel opstaat. Zonder rem kan het voorkomen dat de bureaustoel ongemerkt naar achteren rolt als u even uit de stoel opstaat. Iets wat u pas opmerkt wanneer u een moment later weer denkt te gaan zitten.
Voor ARBO werplekken is een bureaustoel met geremde wielen een vereiste.

Meten is weten en gissen is missen!

10vs11

Montage van de wielen

We adviseren om altijd een complete set wielen te wisselen. Ook wanneer er maar 1 wiel gebreken vertoont. Hiermee voorkomt u dat het wisselen van wielen een event is wat zich nog 4x herhaalt.
U kunt de wielen in de regel met spierkracht verwijderen. Draai daarvoor de bureaustoel om en plaats deze met de zitting op een hoek van uw bureau. Verwijder nu alle wielen. Dit geldt ook voor de metalen pen. Eventuele tegenstand kunt u het hoofd bieden door een (combinatie)tang te gebruiken.
Plaats daarna de nieuwe wielen in de kruisvoet en druk ze stevig aan.
Wanneer u hierna de stoel omdraait en gaat zitten zullen de conisch gevormde pennen volledig in de kruisvoet gedrukt worden.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

Ahrend – Beta – BMA Axia – Comforto Haworth – Dauphin – Drabert – Giroflex – Girsberger – Gispen – HAG – Herman Miller – Humanscale – Interstuhl – Kinnarps – Klöber – Köhl – König + Neurath – Martin Stoll – Okamura – Prosedia – RH Stoelen – Rohde & Grahl – Rovo Chair – Sedus – Steelcase – Thonet – Topstar – Viasit – Vitra – Wagner – Wilkhahn – Züco


Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.