Konig Neurath wielen

In 1925 is König + Neurath gestart met de fabricage van modulaire meubelen. Toen heette het eigenlijk nog geen König + Neurath, König werd pas in 1930 vennoot.
De internationale markt wordt in 1982 betreden met een kantoor en showroom in Londen. Het zou tot 2007 duren voordat het bedrijf ook in Nederland een showroom opent.
De uitgebreide collectie bureaustoelen kenmerkt zich door opvallende vormgeving, gedetailleerde afwerking en vanzelfsprekend optimaal zitcomfort.

Bureaustoelwielen

Ondanks de degelijke Duitse manier van produceren kan ook aan een König + Neurath bureaustoel slijtage optreden. Veelal zijn de wielen door jaren intensief gebruik op een zeker moment aan vervanging toe.
Zoekt u een hoogwaardige set bureaustoelwielen? Wij hebben ze op voorraad. Voor 3 of 30 werkplekken, grotere aantallen zijn ook geen probleem. De bureaustoelwielen worden in de EU geproduceerd en zijn TÜV gekeurd. Tevens voldoen onze bureaustoelwielen aan de EN 12529 normering.

Onze bureaustoelwielen zijn onder andere te gebruiken voor de volgende bureaustoelen:

  • Lamiga
  • Okay
  • Jet.I
  • Jet.II
  • Jet.A
  • Skye
  • Tensa
11mm wiel

Het loopvlak

Voor König + Neurath bureaustoelen zijn soorten wielen leverbaar. Wielen met een zacht loopvlak of met een hard loopvlak.
Gebruikt u de bureaustoel meestal op een harde ondergrond, kies dan voor wielen met een zacht loopvlak. Hiermee voorkomt u gehobbel en gekraak door kleine oneffenheden zoals zandkorrels.
Gebruikt u een de bureaustoel op tapijt of vloerbedekking? Kies dan voor wielen met een hard loopvlak. Hiermee beweegt de stoel gemakkelijk over de ondergrond.

Rem of niet

De bureaustoelwielen met hard loopvlak zijn ongeremd. Wielen met een zacht loopvlak zijn voorzien van een automatisch remsysteem. Dit zorgt er voor dat de stoel niet wegrolt wanneer u er uit opstaat. De druk van uw benen kan er in dat geval voor zorgen dat de stoel ongemerkt naar achter schuift. Iets wat pas opvalt wanneer u weer denkt te kunnen gaan zitten. Geremde wielen zijn vereist op een ARBO gecertificeerde werkplek.

Meten is weten en gissen is missen!

10vs11

Montage van de wielen

Het is eenvoudig om de oude wielen te verwijderen. Dit lukt meestal met enkel spierkracht en eventueel een combinatietang. Plaats de stoel omgekeerd op de hoek van uw bureau. Trek nu alle wielen uit de kruisvoet. Wanneer onverhoopt een pen in de kruisvoet blijft steken kunt u die met de tang er uit trekken.
Druk daarna de nieuwe wielen in de vrijgekomen gaten. Draai de stoel weer om en ga er in zitten. Door de zwaartekracht en druk zullen de conisch gevormde pennen in het onderstel gedrukt worden.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

Ahrend – Beta – BMA Axia – Comforto Haworth – Dauphin – Drabert – Giroflex – Girsberger – Gispen – HAG – Herman Miller – Humanscale – Interstuhl – Kinnarps – Klöber – Köhl – König + Neurath – Martin Stoll – Okamura – Prosedia – RH Stoelen – Rohde & Grahl – Rovo Chair – Sedus – Steelcase – Thonet – Topstar – Viasit – Vitra – Wagner – Wilkhahn – Züco


Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.