Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Kohl bureaustoel wielen

Köhl ontwikkelt, produceert en verkoopt sinds 1976 ergonomische bureaustoelen van hoge kwaliteit. Köhl is opgericht door Inge en Günter Köhl in Ober-Roden. Toen al onderscheidend door de ontwikkeling van een modulair stoelsysteem en presentatie op de eerste ORGATEC in Keulen.
Bij Köhl heeft men duurzaamheid en milieu, ergonomie en vormgeving, samen met kwaliteit en service inhoud gegeven. Deze waarden hebben KÖHL gemaakt tot een innovatief bedrijf met in geheel Europa en daar buiten een uitstekende reputatie.

Bureaustoelwielen

Ook wanneer u voor een topproduct als een Köhl bureaustoel kan het voorkomen dat sommige onderdelen slijten door gebruik. In de regel zijn het vaak de bureaustoelwielen die als eerste vervangen moeten worden.
Voor uw Köhl bureaustoel hebben we de geschikte wielen altijd op voorraad. We leveren uitsluitend producten van hoge kwaliteit. Onze wielen zijn TÜV gekeurd en voldoen aan internationale standaarden.

Onze bureaustoelwielen zijn onder andere te gebruiken voor de volgende bureaustoelen:

 • Selleo
 • Signeo
 • Mireo
 • Salveo

Hard loopvlak of juist zacht?

Bureaustoelwielen zijn er in meerdere soorten. Wielen met een hard loopvlak, ook wel harde wielen genaamd, zijn bedoeld voor een zachte vloerbedekking. Wielen met een zacht loopvlak rollen het best op een harde ondergrond zoals laminaat, parket of op een vloermat. Kort gezegd: harde vloer = zacht loopvlak, zachte vloer = hard loopvlak. De keuze voor het juiste wiel is van belang voor optimaal comfort bij gebruik van de bureaustoel.

Geremd of ongeremd?

Bij gebruik van de bureaustoel op een harde ondergrond adviseren we wielen met zacht loopvlak. Dit is tevens een ARBO eis op een ARBO werkplek. De automatische rem zorgt er voor dat de stoel niet ongemerkt een andere plaats kiest. Dit voorkomt blessures en rugklachten wanneer u weer denkt te gaan zitten.
Een automatisch remsysteem heeft geen invloed op het gebruik wanneer u op de stoel zit.
Wielen met een hard loopvlak leveren we uitsluitend zonder rem. De zachte ondergrond remt de stoel tijdens gebruik al voldoende.

Montage

Onze bureaustoelwielen zijn eenvoudig door uzelf te vernieuwen. Plaats de stoel bij voorkeur ondersteboven, bijvoorbeeld op de hoek van uw bureau.
Door met enige kracht het wiel inclusief de conisch gevormde pen uit het voetenkruis te trekken verwijderd u de oude wielen. Indien de pen onwillig is kunt u meer kracht zetten door een waterpomp- of combinatietang te gebruiken. Bescherm desgewenst de kruisvoet met een theedoek of iets dergelijks.
Als alle wielen van de bureaustoel verwijderd zijn plaatst u de nieuwe wielen door ze in de kruisvoet te drukken.
Ons advies is altijd alle 5 de wielen te vervangen. Hiermee voorkomt u eenzelfde euvel binnen korte tijd.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

AhrendBetaBMA AxiaComforto HaworthDauphinDrabertGiroflexGirsbergerGispenHAGHerman MillerHumanscaleInterstuhlKinnarpsKlöberKöhlKönig + NeurathMartin StollOkamuraProsediaRH StoelenRohde & GrahlRovo ChairSedusSteelcaseThonetTopstarViasitVitraWagnerWilkhahnZüco


Wilt u graag advies over bureaustoel wielen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

  Uw naam
  Uw email
  Onderwerp
  Bijlage
  Uw bericht