Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Klober bureaustoel wielen

Klöber ontwerpt, ontwikkelt en produceert al meer dan 80 jaar innovatief zitmeubilair voor op kantoor. Sinds de eerste bureaustoel van Klöber, de verende draaistoel Polstergleich uit 1935, is er gelukkig veel veranderd aan de manier van zitten op het werk.
Met moderne technieken en ambachtelijkheid op het hoogste niveau ontstaan bij Klöber bureaustoelen die qua vormgeving, kwaliteit, ergonomie en functionaliteit tot de hogere klasse behoren.

Made in Germany

Ook al staat “Made in Germany” gegarandeerd voor producten van hoge kwaliteit, tegen slijtage door dagelijks gebruik is weinig te doen. In de meeste gevallen zijn de wielen van de bureaustoel de als eerste aan vervanging toe.
Daarom hebben we ook voor Klöber bureaustoelen hoogwaardige bureaustoelwielen ter vervanging van de versleten wielen. Onze wielen zijn TÜV gekeurd en voldoen aan de EN 12529 normering. De wielen worden geproduceerd in de EU en zijn van hoge kwaliteit en degelijk geconstrueerd.

Onze wielen zijn onder andere geschikt voor de volgende Klöber modellen:

 • Duera
 • Connex2
 • Mera
 • Mera Klimastuhl
 • Moteo Perfekt
 • Moteo Style
 • Ciello

Hard of zacht?

De keuze voor een bureaustoelwiel met een zacht of hard loopvlak is eenvoudig. Bij een harde ondergrond zoals laminaat bent u beter af met een wiel met zacht loopvlak. Het zachte materiaal waarmee het loopvlak bekleed is zorgt voor een licht verend effect. Hierdoor worden oneffenheden in de vloer minder direct doorgegeven. Ook voorkomt u gekraak en geknars door eventuele zandkorrels die op de vloer liggen.
Hebt u zachte vloerbedekking of misschien zelfs nog tapijttegels, dan is een wiel met hard loopvlak voor u de beste keuze. Door het harde loopvlak rolt de stoel gemakkelijker en hebt u minder druk nodig wanneer u de stoel wil verplaatsen.

Met rem of zonder

Voor Klöber bureaustoelen leveren we 2 verschillende typen wielen. Met rem of zonder rem. De wielen met een hard loopvlak zijn altijd zonder rem. Wielen met een zacht loopvlak zijn geremd. Dit houdt in dat wanneer u niet in de stoel zit de wielen automatisch stroef gaan draaien. Hierdoor wordt voorkomen dat de bureaustoel wegrolt. Er handig, vooral bij kortstondig opstaan uit de stoel, waarmee verrassingen en blessures aan uw rug voorkomen worden.

Montage

Plaats de stoel met de zitting op de hoek van een bureau of tafel. Trek nu met behulp van spierkracht de wielen 1 voor 1 uit de kruisvoet. Wanneer een pen (ook wel stift genoemd) hinderlijk vast blijft zitten kunt u een tang gebruiken. Gebruik eventueel een theedoek om krassen op de kruisvoet te voorkomen. De conisch gevormde pennen dienen allemaal verwijderd te worden. Hierna kunt u de nieuwe wielen terugplaatsen in de bureaustoel.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

AhrendBetaBMA AxiaComforto HaworthDauphinDrabertGiroflexGirsbergerGispenHAGHerman MillerHumanscaleInterstuhlKinnarpsKlöberKöhlKönig + NeurathMartin StollOkamuraProsediaRH StoelenRohde & GrahlRovo ChairSedusSteelcaseThonetTopstarViasitVitraWagnerWilkhahnZüco


Wilt u graag advies over bureaustoel wielen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

  Uw naam
  Uw email
  Onderwerp
  Bijlage
  Uw bericht