Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Kinnarps bureaustoel wielen

Kinnarps is een Zweeds familiebedrijf. Het bestaat sinds 1942 en werd opgericht door Jarl en Evy Andersson.
Kinnarps biedt werkplek oplossingen aan voor kantoren en publieke omgevingen. Het bedrijf is actief in ongeveer 40 landen.
Uitstekende kwaliteit en een minimale impact op het milieu kenmerken de volledige cyclus – van de grondstoffen tot uiteindelijk de tafel, bank of bureaustoel.
Kinnarps is een van de grootste leveranciers van kantoormeubilair in Europa. Kinnarps is tevens producent en licentiehouder van Drabert, Kinnarps, Martin Stoll, Materia, Skandiform en NC Nordic Care.

A-kwaliteit bureaustoelwielen

Al rijdt u in een degelijke Volvo, ook daarvan slijten de banden. Zo is dat ook bij uw Zweedse Kinnarps bureaustoel. Tijdens de technische levensduur van de stoel kan het voorkomen dat de wielen verslijten of beschadigd raken door verkeerd gebruik.
In dat geval kunt u kiezen voor onze A-kwaliteit bureaustoelwielen. Deze zijn degelijk uitgevoerd en geproduceerd in de EU. Tevens zijn ze voorzien van het welbekende TÜV keurmerk en voldoen aan de EN 12529 normering.

Hard of zacht

Voor Kinnarps bureaustoelen hebben we een wielenset bestaande uit 5 wielen met een zacht loopvlak. Ook is de set leverbaar met ongeremde wielen en een hard loopvlak.
De keuze voor het soort loopvlak wordt bepaald door de ondergrond waarop de stoel gebruikt wordt. Is het voornamelijk een harde ondergrond dan kiest u voor een zacht loopvlak. Door het zachte loopvlak beweegt de stoel comfortabel en zijn kleine onregelmatigheden van de vloer niet meer hinderlijk. Is de werkplek voorzien van vloerbedekking of tapijt dan is een wiel met hard loopvlak de beste keuze.

Rem of zonder rem

Bureaustoelwielen met een hard loopvlak leveren we uitsluitend in een ongeremde versie. De zachte ondergrond remt de wielen in afdoende mate.
De wielen met een zacht loopvlak zijn zowel met rem als zonder rem leverbaar. Dit kunt u tijdens uw bestelling opgeven.
Zeker wanneer de stoel gebruikt wordt op een ARBO werkplek zijn geremde wielen een vereiste. De automatische rem in het wiel zorgt er voor dat de bureaustoel geen andere plek opzoekt wanneer u opstaat uit de stoel. Door de druk van de binnenkant van uw benen zou de stoel anders naar achter kunnen rollen.

Onze wielen zijn onder andere geschikt voor de volgende typen:

 • Temo
 • Solo
 • Monroe
 • AB 6234
 • 6000
 • 8000
 • 9000

Montage

Alvoren u de nieuwe bureaustoelwielen kunt monteren dient u uiteraard de oude te verwijderen. Dit kan in de regel met enkel spierkracht. Trek het bureaustoelwiel met enige kracht uit de kruisvoet. Wanneer de metalen pen onverhoopt in de teen blijven zoitten kunt dit conisch gevormde onderdeel er meet een tang uit trekken. Gebruik eventueel een handdoek om de kruisvoet te beschermen.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

AhrendBetaBMA AxiaComforto HaworthDauphinDrabertGiroflexGirsbergerGispenHAGHerman MillerHumanscaleInterstuhlKinnarpsKlöberKöhlKönig + NeurathMartin StollOkamuraProsediaRH StoelenRohde & GrahlRovo ChairSedusSteelcaseThonetTopstarViasitVitraWagnerWilkhahnZüco


Wilt u graag advies over bureaustoel wielen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

  Uw naam
  Uw email
  Onderwerp
  Bijlage
  Uw bericht