Interstuhl wielen

Interstuhl is opgericht in 1961 in (hoe verrassend) Duitsland. De passie voor ‘Duitse degelijkheid’ was meteen duidelijk vanaf het eerste model van Interstuhl.
De individuele instelbaarheid en sterke, hoogwaardige materialen (staal, hout, aluminium) waren zelfs toen al belangrijke kenmerken.
In 1962 ontving Interstuhl zijn eerste patent “bi-regulette” voor het hoogte aanpassingssysteem gebruikt in een bureaustoel, of beter, draaistoel. Daarna zouden er nog vele volgen.

TÜV en NEN

Zelfs als t gaat om de welbekende “Duitse degelijkheid” kunnen sommige onderdelen aan uw Interstuhl bureaustoel slijten of mankementen vertonen. Door intensief gebruik zijn vaak de wielen van de bureaustoel als eerste aan de beurt.
We hebben voor diverse modellen van Interstuhl bureaustoelwielen op voorraad. Dat zijn wielen die volgens hetzelfde beginsel als de passie van Interstuhl zijn geproduceerd. Eveneens zijn de wielen voorzien van het TÜV keurmerk en voldoen aan de NEN normering.

Onze wielen zijn onder andere geschikt voor de volgende Interstuhl modellen:

  • AIRPAD
  • HERO
  • PUREIS3
  • JOYCEIS3
  • MOVYIS3
  • GOAL-AIR
  • GOAL
  • AIMIS1
  • EVERYIS1
  • LEMONIS5
11mm wiel

Loopvlak voor harde vloer of tapijt

Wanneer u de stoel op een harde ondergrond gebruikt adviseren we wielen met een zacht loopvlak. Hiermee voorkomt u strepen of krassen op de vloer. Ook rolt de stoel gemakkelijker over kleine oneffenheden in de vloer en bijvoorbeeld zandkorrels.
Indien u de stoel voornamelijk op een zachte ondergrond gebruikt dan zijn wielen met een hard loopvlak de beste keuze.

Geremd of ongeremd

De zachte wielen zijn leverbaar met rem of zonder. Wanneer het een ARBO werkplek betreft dient u bij een harde vloerbedekking zoals laminaat altijd (onbelast) geremde wielen op uw bureaustoel te monteren. Dit voorkomt wegrollen van de stoel bij het er uit opstaan. Iets wat vooral opvalt als u direct daarna weer wilt gaan zitten.

Meten is weten en gissen is missen!

10vs11

Montage van de wielen

U kunt de wielen eenvoudig zelf (de)monteren. Plaats de stoel ondersteboven op de hoek van uw bureau. Trek nu met de hand die wielen uit de kruisvoet. Gebruik eventueel een tang als de pen geen afscheid wil nemen van de kruisvoet.
Als u alle 5 de wielen verwijderd hebt plaatst u de nieuwe wielen in de vrijgekomen gaten. Met enige kracht fixeert u de wielen in de teen. Wanneer u de stoel weer omdraait en gaat zitten zullen de pennen volledig in de kruisvoet gedrukt worden.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

Ahrend – Beta – BMA Axia – Comforto Haworth – Dauphin – Drabert – Giroflex – Girsberger – Gispen – HAG – Herman Miller – Humanscale – Interstuhl – Kinnarps – Klöber – Köhl – König + Neurath – Martin Stoll – Okamura – Prosedia – RH Stoelen – Rohde & Grahl – Rovo Chair – Sedus – Steelcase – Thonet – Topstar – Viasit – Vitra – Wagner – Wilkhahn – Züco


Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.