De kost gaat voor de baat uit. Dat was vele jaren geleden een bekende uitspraak. Nu horen we dee nog maar zelden. En dat terwijl het een vaststaand feit is dat zonder eigen investering van middelen en tijd er in de regel niet veel bereikt wordt.

Cradle 2 cradle

Zo is het ook met de circulaire economie. Hoewel veel fabrikanten van bijv. bureaustoelen zich al terdege inzetten voor het C2C principe is er bij hun doelgroep nog veel terrein te winnen.
Wellicht heeft de overheid daarom een extra reservering gedaan van 44 miljoen voor het verlenen van subsidie. Hiermee worden pilotprojecten en demonstratieprojecten ondersteund die binnen de regeling vallen voor Demonstratie Energie en Klimaatinnovatie (DEI+).

Refurbish, recycle en gebruik opnieuw

De circulaire economie is een verbreding van het thema rond recycling en hergebruik van afval. Voorstellen op het gebied van refurbishment, recycling en hergebruik worden aangemoedigd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kunststoffen, textiel, meubels of kussens. Van belang is de bijdrage aan het reduceren van CO2. Na alle berichten in de media over stikstof bijna een geruststelling.

Innovatie in inkoopproces

Projectplannen vanuit het MKB zijn zeker welkom, waarbij de subsidie kan oplopen tot 55% van de projectkosten (inclusief investeringen). Dit kan een stimulans zijn om de laatste fase van het ontwikkelproces. Wellicht is uw project niet direct geschikt voor het innoveren van bijvoorbeeld het inkoopproces van o.a. bureaustoelen of kantoorinrichting. Overweeg dan een samenwerking met bedrijven die zich daar al op hebben toegelegd. Bijvoorbeeld uzit.nl.

Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.


Ahrend Tan-Sad verzameling

Wist u dat Ahrend is begonnen met het aanbieden van bureaustoelen door middel van de Tan-Sad Do More Chair? Als u deze ziet zal u er vast iets in herkennen van hoe de Ahrend bureaustoel er vandaag de dag uit ziet.

Door de jaren heen hebben wij een grote verzameling weten te maken van onder andere de voorgenoemde stoel en nog veel meer.

Bent u nieuwsgierig geworden? Klik dan hier om onze verzameling te bekijken.