Innovatie in kantoorinrichting

Welkom op onze website. Hier bieden wij informatie over innovatie in kantoorinrichting. Technologische innovaties staan niet stil, ook niet op het gebied van ergonomie en kantoorinrichting. Interactiviteit wordt steeds belangrijker in het kantoor. Niet alleen het tonen van informatie maar vooral de interactie met de klant staat voorop bij digitale communicatie. In de nieuwste kantoorontwerpen is duidelijk te zien dat men zich concentreert op het vertrouwensaspect tussen het bedrijf, de werkgever en de werknemer.

Dit vertaalt zich onder meer in de indeling van het kantoor en in nieuwe interieur- en sfeerelementen. Wij kunnen u adviseren welke producten het beste aansluiten op uw wensen. We geven u een beeld van de nieuwste ontwikkelingen en innovatieve concepten op het gebied van kantoorinrichting. Kijk gerust rond op onze website.

Het kantoor van de toekomst

Continu marktonderzoek en mensgerichte innovatie vormen de basis voor de ontwikkeling van toekomstvisies rond het bedrijfsleven. Technologische innovaties staan niet stil, ook niet op het gebied van ergonomie en kantoorinrichting. Hieronder een greep uit de nieuwste ontwikkelingen. In de nieuwste kantoorontwerpen is duidelijk te zien dat men zich concentreert op het vertrouwensaspect tussen het bedrijf, de werkgever en de werknemer. Dit vertaalt zich onder meer in de indeling van het kantoor en in nieuwe interieur- en sfeerelementen. Transparantie en openheid tussen de verschillende zones van de werkplek maakt dat het kantoor een meer uitnodigende uitstraling krijgt. Meubilair is eenvoudig in hoogte verstelbaar en op die manier perfect aanpasbaar aan de werknemer. Ook wordt veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid voor mindervaliden. Service desks zijn dusdanig ontworpen dat klant en bediende naast elkaar, op gelijke hoogte informatie kunnen delen. Werkplekken zijn licht, transparant en open. De hokjescultuur verdwijnt. Stel je een computer voor die op je werk steeds meer activiteiten aanstuurt. Via een chip voer je de gewenste temperatuur van je omgeving in, of regel je de zonwering van de werkplek. Er wordt steeds meer mogelijk in het kantoor van de toekomst.

Innovatieve concepten

Innovatieve concepten als touchscreens en narrowcastingscreens worden steeds meer toegepast. LED displays laten een constante stroom van grafische informatie zien zoals data, nieuws, en interne ontwikkelingen, sales en evenementen. Kortom, het interieur voorziet van een constante maar subtiele herinnering aan de gang van zaken binnen het bedrijf. Er zijn zelfs draadloze projectorservers geïntroduceerd, waarmee gemakkelijk presentaties kunnen worden gegeven zonder dat de projector fysiek op de laptop of computer hoeft te worden aangesloten. De bestanden kunnen eenvoudig over een beveiligde draadloze netwerkverbinding naar de projector worden verzonden. Wachtruimtes worden voorzien van touchscreens zodat bezoek en klant tijdens het wachten iets te doen heeft. Bijvoorbeeld het bekijken van een interactieve tour door het bedrijf. Er worden steeds meer kantoorartikelen ontwikkeld die voorzien zijn van antimicrobiële productbescherming. Dat wil zeggen dat bacteriën op de betreffende oppervlaktes niet kunnen overleven. Deze producten kunnen bijdragen aan een schonere, veiligere werkomgeving.

Bureaustoelen en bekleding

De bladeren van de lotusplant worden nauwelijks nat. Maar wat tot kort over het hoofd werd gezien, is dat lotusbladeren ook nauwelijks vuil worden. Het oppervlak is namelijk niet glad, maar heeft een fijne structuur waar vuil zich minder makkelijk aan hecht en met water eenvoudig kan worden weggespoeld. Schoeler Technologies slaagde erin de eigenschappen over te brengen op een stoffen oppervlak. Het resultaat levert een duurzaam, slijtvast en sterk oppervlak op. Verontreinigingen hebben er geen houvast op en de oppervlakken zijn vuilwerend en eenvoudig te reinigen. Een fijn idee voor zowel werknemers, schoonmakers als facilitair managers. De door NASA ontwikkelde Phase Change Technology wordt nu ook toegepast in het dagelijkse bedrijfsleven. Er zijn meubelstoffen ontwikkeld met een klimaatregulerende functie. De temperatuur en de vochthuishouding van de bekleding blijven dankzij de geïntegreerde technologie zeer comfortabel. Behalve de bekleding is de stoel zelf ook aan innovatie onderhevig. Er zijn bewegende bureaustoelen te koop die dusdanig zijn ontworpen dat de gebruiker op een natuurlijke, comfortabele manier altijd in beweging is. Het zitten op een dergelijke stoel verminderd onder andere rugklachten en is bevorderd de bloedsomloop. Uit onderzoek is gebleken dat iemand van 72 jaar oud gemiddeld zo′n 38 jaar van zijn leven zittend heeft doorgebracht. Het kan dus geen kwaad wat extra aandacht te besteden aan de zitvoorzieningen. Op www.uzit.nl vindt U een zeer ruime keus aan bureaustoelen.

Intuïtief design

Interactiviteit wordt steeds belangrijker in het kantoor. Niet alleen het tonen van informatie maar vooral de interactie met de klant staat voorop bij digitale communicatie. Touchscreens worden steeds vaker gezien in de moderne kantoorinrichtingen. Een touchscreen is een display dat de aanwezigheid en locatie van een aanraking binnen de display area kan detecteren. De term refereert over het algemeen naar het aanraken of contact maken met het display van het apparaat met de vinger of hand. De mogelijkheid direct interactiviteit te genereren met een display is een typische indicatie voor een touchscreen. Het grootste voordeel van touchscreens is dat de gebruiker in principe een oneindig aantal (virtuele) knoppen kan aansturen binnen dezelfde oppervlakte. Dit in tegenstelling tot een echt toetsenbord, waar de knoppen vast zitten en altijd dezelfde vorm zullen behouden. Op een aanraakscherm is de knop ook veel directer en intuïtiever aan de inhoud verbonden. De term Gesture Recognition kan gezien worden als een manier voor computers om de menselijke lichaamstaal te interpreteren. Daardoor wordt de kloof tussen machines en mensen kleiner. De primitieve gebruikersinterfaces en GUI′s (Graphical User Interfaces), die nog steeds de input van toetsenbord en muis benodigen, worden verleden tijd. Touchscreens worden nu steeds vaker gezien op mobiele telefoons en PDA′s, maar zullen in de toekomst ongetwijfeld een veel grotere rol gaan spelen.

A&I Kantoorinrichting

A&I Kantoorinrichting helpt u bij het vinden van duurzame, milieuvriendelijke en goedkope kantoorproducten. Onze tweedehands kwaliteitsproducten zijn niet van nieuw te onderscheiden. Wij bieden onder andere bureaustoelen aan. Wij verkopen onze producten uitsluitend online. Met deze manier van werken besparen we veel geld. Natuurlijk ziet u dat terug in de lage prijzen. Bij A&I kantoorinrichting kunt u voor weinig geld producten van topmerken aanschaffen. Zeker voor een startende ondernemer, of een ondernemer die zijn geld wel beter kan en/of wil besteden dan aan duur kantoormeubilair, kan het zeker geen kwaad ons assortiment te bekijken. Mocht u vragen of opmerkingen hebben met betrekking tot ons assortiment, dan kunt u tevens via het formulier op de website contact met ons opnemen. Wij trachten zo spoedig mogelijk te reageren. Wij adviseren u graag! Neem eens een kijkje op onze website.

Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.


Ahrend Tan-Sad verzameling

Wist u dat Ahrend is begonnen met het aanbieden van bureaustoelen door middel van de Tan-Sad Do More Chair? Als u deze ziet zal u er vast iets in herkennen van hoe de Ahrend bureaustoel er vandaag de dag uit ziet.

Door de jaren heen hebben wij een grote verzameling weten te maken van onder andere de voorgenoemde stoel en nog veel meer.

Bent u nieuwsgierig geworden? Klik dan hier om onze verzameling te bekijken.