Humanscale wielen

Humanscale is relatief nieuw merk als het gaat om bureaustoelen. Het bedrijf heeft haar oorsprong in New York. Humanscale is een ontwerper en fabrikant van duurzame, hoogwaardige ergonomische producten voor op de werkplek. Waaronder ook bureaustoelen met bekroonde oplossingen voor het verbeteren de gezondheid, efficiëntie en kwaliteit.
Naast het hoofdkantoor in New York City zijn de showrooms, kantoren en productiefaciliteiten van Humanscale strategisch gelegen in Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië, terwijl een wereldwijd netwerk van gerenommeerde distributeurs Humanscale-oplossingen in staat stelt om alle uithoeken van de wereld te bereiken. Grote kans dat u daarom ook op een stoel zit van Humanscale.

TÜV getest

Ook bij Humanscale bureaustoelen zijn sommige onderdelen aan slijtage onderhevig. Zo kan het gebeuren dat u tijdens de technische levensduur van de stoel een nieuwe set bureaustoelwielen nodig hebt.
Wij hebben hoogwaardige bureaustoelwielen die uitstekend geschikt zijn als vervanging van de versleten wielen. Onze wielen zijn in kwaliteit vergelijkbaar of zelfs beter dan de originele bureaustoelwielen. Bij uzit.nl leveren we uitsluitend A-kwaliteit bureaustoelwielen. Deze wielen zijn van Europees fabricaat. Tevens zijn onze wielen voor voorzien van het TÜV keurmerk, en hebben een EN 12529 certificering. Door het gebruik van degelijke materialen waaronder duurzaam (en recyclebaar) kunststof gaan onze bureaustoelwielen, ook bij dagelijks gebruik, jarenlang mee.

Onze wielen zijn onder andere geschikt voor de volgende typen:

  • Humanscale Freedom Chair (50mm)
  • Humanscale Liberty Chair (65mm)
  • Humanscale Diffrient World Chair (65mm)
11mm wiel

Met rem of juist zonder

Voor Humanscale bureaustoelen zijn de wielen zowel geremd als ongeremd leverbaar. U kiest bij voorkeur voor wielen met rem bij een harde vloer. De druk van uw knieholten zal de stoel zonder geremde wielen naar achter doen bewegen. Met de voorkomt u het ongemerkt wegrollen van de stoel wanneer u er (kort) uit opstaat. Geremde bureaustoelwielen zijn een ARBO eis op de werkplek.

Hard of zacht wiel

Bij een harde vloer is de keuze daarmee eenvoudig. We adviseren wielen met een zacht loopvlak bij gebruik op een harde ondergrond. Het zachte loopvlak rolt comfortabel en voorkomt beschadigingen aan de vloer.
Bij een zachte ondergrond zoals tapijt is een bureaustoelwiel met een hard loopvlak de beste keuze. Door het harde loopvlak rolt het wiel gemakkelijker. Harde wielen leveren we uitsluitend zonder rem.

Meten is weten en gissen is missen!

10vs11

Montage van de wielen

Bij het monteren van de nieuwe wielen is het handig om de stoel omgekeerd op de hoek van uw bureau te plaatsen. Hiermee voorkomt u een onstabiele positie en beschermt u de armleggers van de stoel.
De wielen dienen allemaal verwijderd te worden inclusief de conisch gevormde pen. Die kan met spierkracht of eventueel met behulp van een tang. Dit laatste in geval van onwillige wielen of metalen pennen.
Hierna kunt u de vijf nieuwe wielen plaatsen door ze met enige kracht in de kruisvoet te drukken. Bij weer gaan-zitten worden alle wielen nog extra aangedrukt.
Wij adviseren om altijd alle 5 wielen te vervangen, ook wanneer slecht een enkel wiel gebreken vertoont. Hiermee voorkomt u een herhaling van het event op korte termijn.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

Ahrend – Beta – BMA Axia – Comforto Haworth – Dauphin – Drabert – Giroflex – Girsberger – Gispen – HAG – Herman Miller – Humanscale – Interstuhl – Kinnarps – Klöber – Köhl – König + Neurath – Martin Stoll – Okamura – Prosedia – RH Stoelen – Rohde & Grahl – Rovo Chair – Sedus – Steelcase – Thonet – Topstar – Viasit – Vitra – Wagner – Wilkhahn – Züco


Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.