Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Herman Miller bureaustoel wielen

Bij de naam Herman Miller denkt u natuurlijk aan de ergonomische en stijlvolle bureaustoelen, waarvan de Aeron misschien wel de meest bekende variant is.

Bij uzit.nl leveren we uitsluitend hoge kwaliteit bureaustoelwielen. Deze wielen zijn geschikt voor A-merken zoals Herman Miller.
Ook bij A-merken slijten sommige onderdelen, waaronder de wielen. Dit is afhankelijk van hoe intensief de bureaustoel gebruikt wordt, maar het hangt ook af van de ondergrond waarop de bureaustoel gebruikt wordt.

65mm

De wielen hebben een diameter van 65mm en zijn daardoor geschikt voor bureaustoelen met een lage gasveer.
Voor een Herman Miller zijn wielen met deze diameter noodzakelijk. Wielen met de standaard diameter van 55mm zijn niet hoog genoeg waardoor de gasveer de vloer raakt.
De wielen van uzit.nl zijn zonder uitzondering geproduceerd in de EU en degelijk uitgevoerd. De kwaliteit is vergelijkbaar met de originele wielen die onder de Herman Miller geleverd worden.

Met rem of zonder rem?

Volgens de ARBO norm dienen bureaustoelen voorzien te zijn van onbelast geremde wielen. Hiermee wordt voorkomen dat u de stoel ongemerkt een andere plek kiest wanneer u opstaat uit de stoel. Ook bij gebruik thuis is het uiteraard fijn om niet verrast te worden door een wegrollende stoel. Kies daarom altijd voor onbelaste wielen met rem. Kies voor een zacht loopvlak wanneer de stoel gebruikt wordt op een harde vloer of ondergrond.

Harde vloer of zachte vloer?

Bij uzit.nl leveren we twee type bureaustoelwielen welke geschikt zijn voor Herman Miller bureaustoelen.
Hard loopvlak: bedoeld voor zachte vloerbedekking zoals tapijt
Zacht loopvlak: bedoeld voor een harde ondergrond zoals laminaat, pvc vloer of parket
Bent u er niet zeker van welk type bureaustoelwiel voor u het juiste is? Aarzel niet, en bel ons voor advies. Dat geven we graag.

Montage

De montage van nieuwe bureaustoelwielen is simpel. De pen (11mm) is licht conisch gevormd. Door er met enige kracht aan te trekken kunnen de te vervangen wielen gedemonteerd worden. Gebruik eventueel een tang, een theedoek kan eventueel het voetenkruis beschermen tegen krassen. De nieuwe bureaustoelwielen kunnen nu op de plaats van de oude wielen teruggezet worden.
We adviseren u de gehele set wielen te vervangen. Ook wanneer slechts een enkel wiel gebreken vertoont. Hiermee voorkomt u opnieuw problemen in de toekomst.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

AhrendBetaBMA AxiaComforto HaworthDauphinDrabertGiroflexGirsbergerGispenHAGHerman MillerHumanscaleInterstuhlKinnarpsKlöberKöhlKönig + NeurathMartin StollOkamuraProsediaRH StoelenRohde & GrahlRovo ChairSedusSteelcaseThonetTopstarViasitVitraWagnerWilkhahnZüco


Wilt u graag advies over bureaustoel wielen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

    Uw naam
    Uw email
    Onderwerp
    Bijlage
    Uw bericht