Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Handleiding A350

Ahrend-350-bureaustoel-zwarrt

De Ahrend 350 is een ontwerp van de -inmiddels vaak onderscheiden- ontwerper Sigurd Rothe. De Ahrend 350 combineert optimaal zitcomfort met een oogstrelend design met stijlvolle accenten. Een bijzonder kenmerk van de Ahrend 350 is de bladveer constructie waar de comfortabele zitting uit is opgebouwd. Daarnaast is de gebogen armlegger een voorbeeld van tijdloos design, iets wat later ook door andere fabrikanten veel is toegepast.

Ahrend bureaustoelen, waarschijnlijk de meest gebruikte bureaustoelen in Nederland. En dat heeft een reden... Ahrend bureaustoelen staan bekend om hun duurzaamheid, modern design, innovatieve ontwerp en gebruiksvriendelijke bediening. Daarnaast kiest Ahrend voor ontwerpers en vormgevers met een visie. Het gevolg is een uitgebreide serie bureaustoelen die jarenlang gebruik mogelijk maken. Mede dankzij de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen zijn veel Ahrend bureaustoelen inmiddels aan hun tweede leven bezig. Hebt u een gebruikte Ahrend bureaustoel waar u de handleiding bij kunt gebruiken lees dan onderstaande instructies.

Zithoogte

ahrend-350-zitting-hoogte-min

Een van de eerste zaken die u graag goed afstelt is de zithoogte. Dat is ook belangrijk om klachten aan uw onder- en bovenbenen te vermijden.

Instelling

ahrend-350-icn-zitting-hoogte-min

U wilt het synchroonmechanisme deactiveren. Dat kan door naast de stoel te staan en de knop aan de linkerzijde van de stoel omhoog te bewegen en los te laten. Om het systeem daarna weer te activeren volgt u dezelfde stappen.

Zitstand blokkering

ahrend-350-zitting-synchro-min

De Ahrend 350 heeft een actief bewegingsmechanisme; de zitting en rugleuning volgen hierdoor de bewegingen van uw bovenlichaam. Desgewenst kunt u deze vrije beweging blokkeren.

Instelling

ahrend-262-icn-zitstand-synchro-min

De zitdiepte kunt u instellen door middel van de voorste knop aan de rechterzijde van de zitting. Door de knop uit te trekken kunt u de zitting naar voor of achter schuiven. Als u tevreden bent met de nieuwe positie laat u de knop los.

Standgeheugen (A350 conferentiestoel)

ahrend-350-icn-zitstand-geheugen-min

Het kolomonderstel van de conferentiestoel heeft een standgeheugen. Dit zorgt ervoor dat de stoel nadat u opgestaan bent vanzelf in de originele stand terugdraait. De conferentiestoel heeft een geveerde vaste zithoogte.

De wielen

ahrend-350-icn-wielen-min

Zoals bij elke bureaustoel is het van belang dat uw stoel is uitgevoerd met de juiste wielen. Kies voor zachte wielen als u de stoel (voornamelijk) op een harde ondergrond gebruik. De wielen met een zacht loopvlak zijn bedoeld voor een harde ondergrond zoals beton of laminaat.