Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Handleiding A262

Ahrend-262-bureaustoel-rood-min

De Ahrend 262. Deze door Bas Pruyser ontworpen bureaustoel heeft diverse kenmerken die dit tot een herkenbaar en ergonomisch Ahrend product maken. De zilvergrijs details geven de Ahrend 262 een stijlvolle uitstraling waar niet alleen de gebruiker maar ook de omgeving van geniet.

Ahrend bureaustoelen, waarschijnlijk de meest gebruikte bureaustoelen in Nederland. En dat heeft een reden... Ahrend bureaustoelen staan bekend om hun duurzaamheid, modern design, innovatieve ontwerp en gebruiksvriendelijke bediening. Daarnaast kiest Ahrend voor ontwerpers en vormgevers met een visie. Het gevolg is een uitgebreide serie bureaustoelen die jarenlang gebruik mogelijk maken. Mede dankzij de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen zijn veel Ahrend bureaustoelen inmiddels aan hun tweede leven bezig. Hebt u een gebruikte Ahrend bureaustoel waar u de handleiding bij kunt gebruiken lees dan onderstaande instructies.

Zithoogte

ahrend-262-zitting-hoogte-min

Een van de eerste dingen die u aan de bureaustoel aan wilt passen is de zithoogte. Een goede zithoogte voorkomt klachten aan onder- en bovenbenen. Bij een correcte afstelling vormen boven- en onderbeen een hoek van 90° wanneer uw voeten vlak op de grond staan.

Instelling

ahrend-262-icn-zitting-hoogte-min

U kunt de zithoogte aanpassen door de hendel aan de rechterzijde van de stoel naar boven te bewegen. Wanneer u dat doet terwijl u op de stoel zit gaan de zitting en uzelf omlaag. Om de zit te verhogen beweegt u de hendel omhoog terwijl de stoel onbelast is.

Zitdiepte

ahrend-262-zitting-diepte-min

De juiste zitdiepte is bij de A262 eenvoudig in te stellen. Door een goede instelling van de zitdiepte hebben uw knieën genoeg afstand tot de zitting. Dit is van belang om klachten aan uw onderbenen te voorkomen.

Instelling

ahrend-262-icn-zitting-diepte-min

De zitdiepte kunt u instellen door middel van de voorste knop aan de rechterzijde van de zitting. Door de knop uit te trekken kunt u de zitting naar voor of achter schuiven. Als u tevreden bent met de nieuwe positie laat u de knop los.

Rughoogte

ahrend-262-rug-hoogte-min

Een goede instelling van de rughoogte zorgt voor een comfortabele werkhouding en ondersteunt uw rug op de goede plek. Mede door de prominente plaats van de knop en de eenvoudige bediening is het aanpassen van de hoogte aan uw lichaam slechts seconden werk.

Instelling

ahrend-262-icn-rugleuning-hoogte-min

De bedieningsknop voor de hoogteverstelling van de rugleuning is niet te missen. Draai de knop linksom wanneer u de hoogte wilt veranderen. Uiteraard is dat rechtsom wanneer u de juiste hoogte hebt bepaald.

Rughoek

ahrend-262-rughoek-min

Door de geveerde rugleuning wordt uw rug extra ondersteunt, ook wanneer u iets naar voren buigt. Ook kan de rugleuning in twee standen gefixeerd worden.

Instelling

ahrend-262-icn-rugleuning-hoek-min

De rughoek kunt u aanpassen door middel van de bedieningsknop aan de rechterzijde van de zitting. Beweeg de knop zijwaarts en de rugleuning is vergrendeld in een vaste positie. Om de rugleuning te ontgrendelen trekt u de knop wederom uit terwijl u lichte druk op de leuning uitoefent. Hierna laat u de knop los.

Zithoek

ahrend-262-zithoek-min

Wanneer u deze pagina gevonden hebt door te zoeken naar "Ahrend 262 zithoek verstelling" dan moeten we u helaas teleur stellen. Deze optie is niet leverbaar op de Ahrend 262.

Instelling

ahrend-262-icn-zitting-hoek-min

Wilt u een stoel met zithoek verstelling, kies dan bijvoorbeeld voor de Ahrend 230. Een tijdloos design, leverbaar met diverse kleuren bekleding en net zoals de Ahrend 262 goed verkrijgbaar als refurbished bureaustoel. Door te kiezen voor hergebruik spaart u het milieu en uw budget.

*Zitstand blokkering (A262 Synchro)

ahrend-262-zitting-synchro-min

De Ahrend 262 is leverbaar met een synchroon mechanisme. Dit systeem zorgt ervoor dat zitting, armleggers en rugleuning de beweging van uw lichaam als het ware volgen. Hierbij biedt de bureaustoel ook wanneer u een andere positie aanneemt de juiste ondersteuning. Dit mechanisme is in 4 standen te blokkeren wanneer dat nodig is.

Instelling

ahrend-262-icn-zitstand-synchro-min

De bedieningsknop bevindt zich aan de linkerkant van de bureaustoel. Beweeg de knop omlaag tot een een zachte klik hoort om het systeem te de-activeren. Wanneer u het systeem de-activeert wordt de laatste positie van de stoel vergrendeld.

Gewicht Instelling

ahrend-262-gewicht-instelling-min

Om optimaal te profiteren van de synchroon instelling dient de tegendruk van de stoel afgestemd te zijn op uw lichaamsgewicht. Bij te weinig of juist teveel tegendruk beweegt de stoel nauwelijks mee en biedt u niet de juiste ondersteuning.

Aanpassen

ahrend-262-icn-gewicht-synchro-min

De knop waarmee u de tegendruk kunt regelen bevindt zich aan de voorkant midden onder de zitting. Wanneer u de knop "met de klok mee" draait verhoogt u de tegendruk, als u de andere kant op draait verlaagt u de veerdruk.

Armsteunen

ahrend-262-armsteun-min

Een goed afgestelde armsteun geeft ondersteuning aan uw onderarmen tijdens bijvoorbeeld bureauwerk of tijdens een ontspannen moment op de werkplek. De juiste afstelling voorkomt klachten aan nek en schouders.

Hoger / Lager

ahrend-262-icn-armsteun-hoogte-min

De knop voor de hoogte instelling kunt u eenvoudig met uw duim bedienen terwijl u op de bureaustoel zit. Druk de knop in om de hoogte aan uw lichaam aan te passen. Laat op de gewenste positie de knop los. Zorg ervoor dat beide armsteunen op dezelfde hoogte zijn ingesteld.

De wielen

ahrend-262-wielen-voetenkruis-min

Hoewel er veel verschillende soorten bureaustoel wielen zijn (hoog, laag, belast geremd of juist onbelast geremd) is het kiezen van de juiste bureaustoel wielen in de basis niet moeilijk. Gebruikt u de stoel op een harde vloer kies dan voor bureaustoelwielen met een zacht loopvlak, kies bij zachte vloerbedekking voor wielen met een hard loopvlak.

Onderhoud

ahrend-262-icn-onderhoud-min

Afhankelijk van de werkplek kan het zinvol zijn eens per week/maand de bureaustoel oppervlakkig te reinigen. Gebruik hiervoor een mild en verdund schoonmaakmiddel. Zijn er onderdelen defect, informeer dan eens naar een vervangingsonderdeel bij ons. De gasveer vereist specialistisch gereedschap en dito kennis. Laat onderhoud daarvan over aan een professional.