Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Handleiding A260

Ahrend-260-bureaustoel-rood-min

De Ahrend 260 is een solide uitgevoerde bureaustoel standaard uitgevoerd met een hoge rugleuning. Mede hierdoor is deze bureaustoel uitermate geschikt voor langere mensen. De stijlvol vormgegeven armleggers zijn in hoogte en diepte instelbaar en dragen bij aan de karakteristieke vormgeving van de Ahrend 260.

Ahrend bureaustoelen, waarschijnlijk de meest gebruikte bureaustoelen in Nederland. En dat heeft een reden... Ahrend bureaustoelen staan bekend om hun duurzaamheid, modern design, innovatieve ontwerp en gebruiksvriendelijke bediening. Daarnaast kiest Ahrend voor ontwerpers en vormgevers met een visie. Het gevolg is een uitgebreide serie bureaustoelen die jarenlang gebruik mogelijk maken. Mede dankzij de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen zijn veel Ahrend bureaustoelen inmiddels aan hun tweede leven bezig. Hebt u een gebruikte Ahrend bureaustoel waar u de handleiding bij kunt gebruiken lees dan onderstaande instructies.

Zithoogte

ahrend-260-zitting-hoogte-min

Een goede instelling van de zithoogte is eenvoudig te realiseren. Hiermee voorkomt een verkeerde werkhouding omdat u te hoog of juist te laag zit.

Instelling

ahrend-260-icn-zitting-hoogte-min

Trek terwijl u op de bureaustoel zit de bedieningshendel aan de rechterzijde omhoog. Dit heeft tot gevolg dat u met zitting en al omlaag gaat. Wanneer u dezelfde handeling verricht terwijl u naast de stoel staat zorgt de gasveer voor een hogere zitpositie.

Zitdiepte

ahrend-260-zitting-diepte-min

De zitdiepte correct instellen heeft voordelen. Behalve dat u comfortabeler zit voorkomt u klachten aan uw voeten en onderbenen. Let er op dat uw knieën voldoende ruimte hebben ten opzichte van de rand van de zitting

Instelling

ahrend-260-icn-zitting-diepte-min

De voorste bedieningsnop aan de rechterzijde van de zitting bepaalt de zitdiepte. Trek de knop omhoog. Nu kunt u de zitdiepte verstellen door de zitting naar voren of achteren te schuiven. Laat de knop los wanneer u de juiste zitdiepte hebt ingesteld.

Rughoogte

ahrend-260-rug-hoogte-min

Een correcte afstelling van de rughoogte zorgt voor goede ondersteuning van de onder- en bovenrug waarbij de vorm van zowel de rugleuning als uw eigen rug in overeenstemming zijn. Bol waar het hol is en hol waar het bol is.

Instelling

ahrend-260-icn-rugleuning-hoogte-min

U kunt de rughoogte aanpassen door de onderzijde van de rugleuning vast te pakken en omhoog te schuiven. Om de hoogte te verlagen schuift u de rugleuning eerst geheel omhoog. Hierna zal het mechaniek tot het laagste niveau terugkeren.

Rughoek

ahrend-260-rughoek-min

Een instelbare rughoek biedt comfort op diverse momenten. Naar voren wanneer u bureau- of computerwerk doet, en iets achterover wanneer u vergadert of wegens tijdgebrek een broodje eet op de werkplek.

Instelling

ahrend-260-icn-rugleuning-hoek-min

U kunt de rughoek instellen met de bedieningsknop aan de rechterzijde van de bureaustoel De knop voorwaarts of achterwaarts bewegen zorgt voor de vergrendeling of ontgrendeling van het rugleuning.

Armsteunen

ahrend-260-armsteun-min

Wanneer de armsteunen op je juiste hoogte zijn ingesteld bieden ze extra comfort tijdens uw werkzaamheden. De kenmerkende armsteunen zijn eenvoudig in te stellen.

Hoger / Lager

ahrend-260-icn-armsteun-hoogte-min

U kunt de hoogte van de armsteun aanpassen door de knop aan de buitenzijde van de armsteun in te drukken. Kies de gewenste hoogte en laat de knop weer los. Vanzelfsprekend herhaalt u deze handeling voor de andere armsteun.

De wielen

ahrend-260-wielen-voetenkruis-min

Bureaustoelwielen met een hard loopvlak gebruikt u in de regel op een zachte ondergrond. Wenst u de stoel op een harde ondergrond te gebruiken zoals bijvoorbeeld laminaat, kies dan voor de optionele wielen met een zacht loopvlak. Hiermee voorkomt u krassen op de vloer.

Onderhoud

ahrend-260-icn-onderhoud-min

Vanzelfsprekend zorgt u goed voor uw Ahrend bureaustoel. Daar hoort ook een regelmatige schoonmaakbeurt bij. Gebruik bij voorkeur een milieuvriendelijk middel. Met een vochtige doek kunt u kunststof en metalen onderdelen schoonmaken. Hardnekkige vlekken in de bekleding kunt u proberen met wat water en een schone theedoek te verwijderen. In het ergst geval is herstofferen een goede optie. A&I Kantoorinrichting is daarin een ervaren partner voor diverse grote bedrijven.