Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Handleiding A250

Ahrend-250-centennial-bureaustoel-zwart-min

De Ahrend 250 bureaustoel is ontworpen door Frans de la Haye en geïntroduceerd op de Salone del Mobile in Milaan in 2006. Het is een aangepaste versie van de legendarische Ahrend 240 'Centennial', de inmiddels klassieke bureaustoel die twintig jaar eerder werd geïntroduceerd bij het 100-jarig bestaan van Ahrend.
De Ahrend 250 is standaard voorzien van een transparante rugleuning die zich probleemloos aanpast aan de gebruiker, 3D-armleggers en een verstelbare lendesteun. Vanzelfsprekend is de kwaliteit, degelijk en solide, zoals u van Ahrend bureaustoel mag verwachten.

Ahrend bureaustoelen, waarschijnlijk de meest gebruikte bureaustoelen in Nederland. En dat heeft een reden... Ahrend bureaustoelen staan bekend om hun duurzaamheid, modern design, innovatieve ontwerp en gebruiksvriendelijke bediening. Daarnaast kiest Ahrend voor ontwerpers en vormgevers met een visie. Het gevolg is een uitgebreide serie bureaustoelen die jarenlang gebruik mogelijk maken. Mede dankzij de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen zijn veel Ahrend bureaustoelen inmiddels aan hun tweede leven bezig. Hebt u een gebruikte Ahrend bureaustoel waar u de handleiding bij kunt gebruiken lees dan onderstaande instructies.

Zithoogte

ahrend-250-zitting-hoogte-min

Een correcte zithoogte is van belang om lichamelijke klachten te voorkomen. Zet uw voeten plat op de vloer. Hierbij dienen uw knieën een hoek van 90° te maken zonder dat u druk voelt aan de onderzijde van uw bovenbenen.

Instelling

ahrend-250-icn-zitting-hoogte-min

De bedieningsknop om de zithoogte in te stellen zit -netjes weggewerkt- in de bevestiging van de rechter armsteun. Neem plaats in de stoel en trek de knop zijwaarts. U gaat nu omlaag. Om de zitting te verhogen trekt u de knop naar buiten zonder druk op de zitting uit te oefenen.

Zitdiepte

ahrend-250-zitting-diepte-min

De juiste zitdiepte bepaalt u door op de stoel te zitten en te controleren of uw knieholte ca. 10 cm. van de rand van de zitting verwijderd is. Is deze afstand groter dan dient u de zitting verder naar voren te plaatsen. Is de ruimte smaller dan dient u de zitting dichter bij de rugleuning te positioneren.

Instelling

ahrend-250-icn-zitting-diepte-min

De zitdiepte kunt u eenvoudig instellen met de ovale knop die links en rechts onder de zitting omhoog te bewegen. Hierna kunt u de zitting verschuiven naar de gewenste positie. Wanneer u de knop loslaat is de zitting vergrendeld.

Lendensteun

ahrend-250-lendensteun-min

Een lendensteun geeft extra steun aan de natuurlijke vorm van de rug. De steun dient zodanig ingesteld te zijn dat deze zich bevindt ter hoogte van de rugholte wanneer u rechtop in de bureaustoel zit.

Instelling

ahrend-250-icn-lendensteun-min

Aan de lendensteun bevestiging zit rechts een draaiknop. Wanneer u deze knop rechtsom draait kantelt de lendensteun en geeft meer steun aan uw rug. De knop linksom draaien verminderd de ondersteuning. Om de hoogte van de lendensteun te wijzigen kunt u de steun met enige kracht desgewenst omhoog of omlaag bewegen langs de bevestigingsbeugel.

Zitstand

ahrend-250-zitting-synchro-min

De Ahrend 250 is standaard uitgerust met een synchroon mechanisme. Dit houdt in dat op basis van uw positie en gewichtsverdeling de elementen van de stoel zoals zitting en rugleuning uw beweging -waar mogelijk- volgen en extra ondersteunen.

Instelling

ahrend-250-icn-zitstand-synchro-min

Wilt u de synchroon instelling buiten werking stellen, bijvoorbeeld omdat u op de werkplek een kopje soep eet, dan kan dat. Trek de bedieningsknop aan de linkerzijde van de stoel zijwaarts en laat deze weer los. De zitstand is nu gefixeerd. Om het mechanisme daarna weer te activeren herhaalt u deze handeling.

Gewicht Instelling

ahrend-250-gewicht-instelling-min

Bij bureaustoelen met een synchroonmechanisme is het van belang dat u het mechanisme aanpast aan uw lichaamsgewicht. Dat kan door middel van de draaiknop die zich aan de voorzijde onder de zitting bevindt, daar waar u in een vliegtuig uw zwemvest verwacht.

Aanpassen

ahrend-250-icn-zitting-gewicht-min

De collega met wie u uw werkplek deelt is iets zwaarder dan u? Verlaag dan de tegendruk van het mechanisme door de knop linksom te draaien. Bent u zelf de zwaarste dan dient u de veerdruk te verhogen door de knop rechtsom te draaien.

Armsteunen

ahrend-250-lendensteun-min

Een goede ondersteuning van de onderarm is van belang om klachten aan schouders en nek te voorkomen. Stel de armsteun daarom op de juiste hoogte in.

Hoger / Lager

ahrend-250-icn-armsteun-hoogte-min

Onder elke armsteun bevindt zich een gegolfde knop. Druk de knop in en u kunt de hoogte van de armsteun aan uw lengte aanpassen. Wanneer u de knop loslaat is de positie van de armsteun gefixeerd. Let erop dat u beide armsteunen op dezelfde hoogte instelt.

Breder / Smaller

ahrend-250-icn-armlegger-4d-min

De armsteun kunt u in de breedte aanpassen door de bovenzijde van de armsteun (de pads) zijwaarts te bewegen. U hoort daarbij een licht klikkend geluid.

Diepte instelling

ahrend-250-icn-armsteun-voor-achter-min

De pads van de armsteun zijn niet alleen in de breedte maar ook in de lengte verstelbaar. Beweeg hiervoor de bovenzijde van de armsteun naar voren of naar achteren.

Zitbreedte

ahrend-250-zitting-breedte-min

Het kan voorkomen dat u de positie van de armsteun bevestiging wilt aanpassen om de afstand tussen de armleggers te vergroten of te verkleinen. De afstand tussen de armsteunen kunt u aanpassen door middel van de draaiknoppen aan de linker- en rechterzijde onder de zitting. Draai de knop los en schuif de armsteun houder naar binnen of naar buiten. Draai de knop weer vast. Herhaal deze handeling aan de andere zijde. Let er op dat de afstand tussen de armsteunbevestiging en de zitting aan beide zijden gelijk is.

De wielen

ahrend-250-wielen-voetenkruis-min

Zorg voor de juiste bureaustoel wielen. Een hard loopvlak voor een zachte ondergrond. Kies wielen met een zacht loopvlak bij een harde ondergrond.

Onderhoud

ahrend-250-icn-onderhoud-min

Maak de bureaustoel af en toe schoon met een mild schoonmaakmiddel verdund met water. Gebruik bij voorkeur een milieuvriendelijk middel en een schone doek.