Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Handleiding A240

Ahrend-240-centennial-bureaustoel-zwart-min

De Ahrend 240 bureaustoel is een ontwerp van Frans de la Haye. Deze innovatieve bureaustoel is ontwikkeld om het 100 jarig bestaan van Ahrend mee te markeren.
De gebruikte materialen zoals geborsteld aluminium geven deze bureaustoel een stijlvolle uitstraling. Veel aandacht voor vormgeving, maar ook op ergonomisch gebied is de Ahrend 240 een alleskunner. De diverse verstelbare elementen zoals armleggers en rugleuning zorgen voor een optimale zithouding. Vanzelfsprekend voldoet ook deze Ahrend bureaustoel aan de EN 1335 norm.

Ahrend bureaustoelen, waarschijnlijk de meest gebruikte bureaustoelen in Nederland. En dat heeft een reden... Ahrend bureaustoelen staan bekend om hun duurzaamheid, modern design, innovatieve ontwerp en gebruiksvriendelijke bediening. Daarnaast kiest Ahrend voor ontwerpers en vormgevers met een visie. Het gevolg is een uitgebreide serie bureaustoelen die jarenlang gebruik mogelijk maken. Mede dankzij de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen zijn veel Ahrend bureaustoelen inmiddels aan hun tweede leven bezig. Hebt u een gebruikte Ahrend bureaustoel waar u de handleiding bij kunt gebruiken lees dan onderstaande instructies.

Zithoogte

ahrend-240-zitting-hoogte-min

De juiste zithoogte is belangrijk om klachten aan uw benen te voorkomen bij langdurige werkzaamheden. Plaats uw voeten vlak op de grond of uw voetenbank. Hierbij dienen de knieën een hoek van negentig graden vormen zonder dat u druk op uw bovenbenen voelt. Dan hebt u de juiste zithoogte bepaald.

Instelling

ahrend-240-icn-zitting-hoogte-min

Trek de bedieningsknop aan de rechterzijde van de stoel zijwaarts. De stoel zakt nu naar het laagste punt. Sta op uit de stoel en de gasveer zorgt ervoor dat de zitting omhoog komt. Kies de gewenste positie en laat de knop los.

Zitdiepte

ahrend-240-zitting-diepte-min

De juiste zitdiepte is voorals van belang om klachten aan spieren in de bovenbeen te voorkomen. De zitting dient voldoende ondersteuning te geven zonder de knieholte te raken. Houdt een marge van circa 10 centimeter aan tussen knieholte en de zitting

Instelling

ahrend-240-icn-zitting-diepte-min

De maanvormige bedieningsknop voor het verstellen bevindt zich zowel een linker- als rechterzijde onde de zitting. Terwijl u in de stoel zit trekt u de knop naar u toe. De zitting kan nu vrij bewegen. Kies de gewenste stand en laat de knop los. De zitdiepte instelling is nu vergrendeld.

Rughoogte

ahrend-240-rug-hoogte-min

Wanneer de rugleuning goed is ingesteld kunt u comfortabel werken. Het is daarom belangrijk uw rugleuning aan te passen aan uw zitpositie. De bolling van de rugleuning hoort samen te vallen met de natuurlijke holling van de rug.

Instelling

ahrend-240-icn-rugleuning-hoogte-min

Om de rugleuning in te stellen drukt u op de knop aan de achterzijde van de rugleuning. Hierna kunt u de hoogte van de rugleuning aanpassen aan uw persoonlijke voorkeur. Wanneer u de knop loslaat zal de rugleuning in die positie blijven staan.

Zitstand (Synchro)

ahrend-240-zitting-synchro-min

De A240 Centennial heeft een synchro systeem. Dit zorgt ervoor dat de stoel meebeweegt wanneer u een andere houding aanneemt. In sommige gevallen kan het nodig zijn dit synchro systeem uit te schakelen om de stoel in elke gewenste stand te fixeren.

Instelling

ahrend-240-icn-zitting-synchro-min

Trek de knop aan de linkerzijde van de stoel zijwaarts en laat deze los. De zitpositie is nu vergrendeld. Om de zitstand blokkering op te heffen trekt u wederom de bedieningsknop zijwaarts. De syncho instelling volgt nu weer uw beweging.

Gewicht Instelling

ahrend-240-gewicht-instelling-min

De synchro instelling is afhankelijk van het gewicht van de persoon in de stoel. Het is daarom van belang om het synchro systeem correct in te stellen na aanschaf, na vakantie of de kerstdagen.

Aanpassen

ahrend-240-icn-gewicht-synchro-min

De knop om de tegendruk in te stellen bevindt zich onder uw zitting. Draai de knop met de klok mee om de tegendruk te vergroten wanneer u een paar kilo zwaarder bent dan gemiddeld. Draai de knop tegen de klok in om de veerdruk te verlagen zodat de stoel uw beweging volgt.

Armsteunen

ahrend-240-armsteun-min

Het woord zegt het al. Uw arm dient ondersteunt te worden tijdens kantoorwerkzaamheden. Daarbij is de hoogte van groot belang. Een correct ingestelde armsteun voorkomt klachten aan schouder en nek. De armsteun dient ter bevordering van een ergonomische werkhouding, waarbij schouders een natuurlijke ontspannen houding hebben.

Hoger / Lager

ahrend-240-icn-armsteun-hoogte-min

De bedieningsknop om de hoogte van de armsteun te bepalen bevindt zich aan de binnenzijde van de armsteun. Schuif de knop met uw duim naar voren. Laat de knop weer los wanneer u de juiste positie hebt bepaald. Herhaal dit uiteraard voor de andere armsteun.

Breder / Smaller

ahrend-240-armsteun-breedte-min

De breedte tussen de twee armsteunen is aan te passen aan uw postuur. Draai hiervoor de knop onder de zitting los. Schuif de bevestiging voor de armsteun desgewenst naar binnen of naar buiten. Pas ook de andere zijde aan om een symmetrische werkhouding aan te kunnen nemen.

De wielen

ahrend-240-wielen-voetenkruis-min

Kies de juiste wielen; voor een zachte ondergrond harde wielen, en voor een harde ondergrond zachte bureaustoelwielen. Hiermee kunt u comfortabel een andere positie kiezen voor de bureaustoel.

Onderhoud

ahrend-240-icn-onderhoud-min

Metaal en kunststof kunnen met een vochtige doek worden schoongemaakt. Gebruik een verdund reinigingsmiddel. Kies bij voorkeur voor een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel. Het repareren of vervangen van de gasveer vereist speciale kennis en gereedschap. Laat dit klusje over aan een specialist.