Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Handleiding A2020

De Ahrend 2020 is weer een duidelijk voorbeeld van de innovatie van Ahrend bureaustoelen. De 2020, niet te verwarren met de klassieker 220, staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Spaar het milieu zónder in te leveren op kwaliteit en zitcomfort. Degelijke en stijlvolle materialen die 100% recyclebaar zijn maken de Ahrend 2020 tot een bureaustoel van de 21e eeuw.
De Ahrend 2020 is C2C gecertificeerd en voldoet vanzelfsprekend aan de NPR1813-norm.

Ahrend bureaustoelen, waarschijnlijk de meest gebruikte bureaustoelen in Nederland. En dat heeft een reden... Ahrend bureaustoelen staan bekend om hun duurzaamheid, modern design, innovatieve ontwerp en gebruiksvriendelijke bediening. Daarnaast kiest Ahrend voor ontwerpers en vormgevers met een visie. Het gevolg is een uitgebreide serie bureaustoelen die jarenlang gebruik mogelijk maken. Mede dankzij de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen zijn veel Ahrend bureaustoelen inmiddels aan hun tweede leven bezig. Hebt u een gebruikte Ahrend bureaustoel waar u de handleiding bij kunt gebruiken lees dan onderstaande instructies.

Zithoogte

ahrend-2020-zitting-hoogte-min

De zithoogte kunt u eenvoudig instellen. Om de zithoogte te verlagen trekt u de knop aan de rechterzijde van de stoel naar buiten terwijl u op de stoel zit. Op de gewenste hoogte laat u de knop los. Om hoger te zitten dient u dezelfde bedieningsknop uit te trekken wanneer u naast de stoel staat. Op de gewenste hoogte de knop loslaten.

ahrend-2020-icn-zitting-hoogte-min

Zitdiepte

ahrend-2020-zitting-diepte-min

Een goede instelling van de zitdiepte is belangrijk, vooral wanneer u iets langer bant dan gemiddeld. Om meer ondersteuning van de bovenbenen te creëren kunt u de zitting naar voren schuiven. Aan de rechterzijde van de stoel bevindt zich de knop voor de zitdiepte. Door de knop uit te trekken kunt u de zitting vrij bewegen. Kies de gewenste positie en laat de knop los. De zitting is nu vergrendeld.

ahrend-2020-icn-zitting-diepte-min

Zittinghoek

ahrend-2020-zitting-hoek-min

Om de hoek van de zitpositie (neiging) aan te passen gebruikt u de knop aan de rechter bovenzijde van de zitting. Door de knop uit te trekken kunt u de zittinghoek aanpassen. Dit gaat het gemakkelijkst wanneer u in de stoel zit en uw gewicht verplaatst, danwel naar voren of naar achteren. In de gewenste stand kunt u de knop loslaten. De zittinghoek is nu gefixeerd.

ahrend-2020-icn-zitting-hoek-min

Zitstand blokkering (A2020 Synchro)

ahrend-2020-zitting-hoek-min

De synchrooninstelling zorg er voor dat de positie van de zitting en rugleuning zich constant aanpasen aan een veranderde zitpositie. Door de bedieningsknop aan de linkerzijde van de stoel uit te trekken activeert u de synchroonbeweging.

Instelling

ahrend-2020-icn-zitstand-synchro-min

U kunt de synchroon instelling in 4 fases blokkeren. Trek daarvoor de knop aan de linkerzijde van de stoel naar buiten. Beweeg de rugleuning naar wens voor- of achteruit. In de gewenste positie de knop indrukken. Om de blokkering op te heffen dient u de knop uit te trekken en enige druk op de rugleuning uit te oefenen. Hiermee ontgrendelt u de synchro blokkering.

Gewicht Instelling

ahrend-2020-gewicht-instelling-min

De werking van de synchroon instelling is optimaal wanneer de tegendruk is aangepast aan uw gewicht. Om de gewicht instelling te veranderen gebruikt u de schuifknop aan de linkerzijde van de stoel. Bij een iets hoger lichaamsgewicht dan uw collega dient u de tegendruk te verhogen door knop naar voren te schuiven. U kunt de tegendruk verlagen door de knop naar achteren te bewegen.

Aanpassen

ahrend-2020-icn-gewicht-synchro-min

Door de hendel omhoog te bewegen verlaagt u de veerdruk van het synchro systeem. Herhaal deze beweging tot u de gewenste veerdruk hebt bereikt. Wilt u de veerdruk verhogen dan dient u de hendel omlaag te bewegen en deze stap desgewenst te herhalen

Lendensteun

ahrend-2020-lendensteun-min

De Ahrend 2020 bestaat met 2 typen rugleuning; de Verta en Extraverta (afgebeeld). Bij de laatste is behalve in hoogte ook de diepte (tegendruk) te verstellen. De juiste instelling bepaalt u het eenvoudigst door de lendensteun te verstellen terwijl u in de stoel zit.

Instelling

ahrend-2020-icn-lendensteun-min

Verta
U kunt de lendensteun manueel verstellen door de positie van de steun naar wens hoger of lager te bewegen.

Extraverta
De verticale schuifknopjes op de achterzijde van de rugleuning bepalen de hoogte van de lendensteun. Het horizontale knopje is van belang bij het instellen van de diepte van de lendensteun. Bij een juiste instelling volgt de steun de licht gebogen vorm van de ruggengraat en biedt daar extra ondersteuning.

Armsteunen

ahrend-2020-armsteun-min

Voor de Ahrend 2020 zijn 3 typen armleggers leverbaar. Vaste armsteunen, in hoogte verstelbare armsteunen en 3D armsteunen. Deze laatste zijn in hoogte breedte en diepte verstelbaar.

Hoger / Lager

ahrend-2020-icn-armsteun-hoogte-min

De bedieningsknop voor de hoogte instelling bevindt zich aan de onderzijde van de armsteun. Door de knop in te drukken kunt u de steun hoger of lager instellen. Wanneer u op de gewenste positie de knop loslaat is de hoogte instelling vergrendeld.

Diepte instelling

ahrend-2020-icn-armsteun-diepte-min

De armsteun kunt u verlengen of verkorten door de armsteun naar voren of achteren te bewegen. Een klikmechanisme zorgt voor een stabiele positie.

Breedte instelling

ahrend-2020-icn-armsteun-breedte-min

De armsteun kunt u verbreden of versmallen door de bovenkant van de armsteun naar links of rechts te schuiven. Een klikmechanisme zorgt voor een stabiele positie.

De wielen

ahrend-2020-wielen-voetenkruis-min

Kies voor zachte wielen wanneer u de bureaustoel gebruikt op een harde ondergrond zoals laminaat of een parketvloer. Wanneer de ondergrond zacht is zoals bij tapijt of linoleum rollen harde bureaustoelwielen gemakkelijker dan wielen met een zacht loopvlak.

Onderhoud

ahrend-2020-icn-onderhoud-min

Goed onderhoud van de bureaustoel heeft een positief effect op de levensduur en de uitstraling. Gebruik geen agressieve middelen of onverdunde reinigers. Kies bij voorkeur voor een milieuvriendelijke variant. Ervaart u een probleem met de gasveer, neem dan contact op met een specialist zoals A&I Kantoorinrichting.