Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Handleiding A190

Ahrend-190-bureaustoel-zwart-min

De Ahrend 190 is een relatief nieuwe bureaustoel in het assortiment. Kees de Boer -één van de vaste ontwerpers van Ahrend- is verantwoordelijk voor het moderne design. De kleurrijke stoel past uitermate goed in moderne kantoren en werkkamers. Opvallend kenmerk is de netweave rugleuning met zichtbare lendesteun. Natuurlijk is de Ahrend 190 degelijk uitgevoerd en zeer uitgebreid instelbaar. De Ahrend 190 voldoet aan de Europese richtlijn NEN-EN 1335 en heeft het NPR1813 keurmerk.

Ahrend bureaustoelen, waarschijnlijk de meest gebruikte bureaustoelen in Nederland. En dat heeft een reden... Ahrend bureaustoelen staan bekend om hun duurzaamheid, modern design, innovatieve ontwerp en gebruiksvriendelijke bediening. Daarnaast kiest Ahrend voor ontwerpers en vormgevers met een visie. Het gevolg is een uitgebreide serie bureaustoelen die jarenlang gebruik mogelijk maken. Mede dankzij de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen zijn veel Ahrend bureaustoelen inmiddels aan hun tweede leven bezig. Hebt u een gebruikte Ahrend bureaustoel waar u de handleiding bij kunt gebruiken lees dan onderstaande instructies.

Zithoogte

ahrend-190-zitting-hoogte-min

Natuurlijk past u de zithoogte aan aan uw lengte. Als u dit doet, zorg er dan voor dat uw knieën een rechte hoek vormen wanneer u uw voeten plat op de grond zet. Een te hoge stoel kan voor klachten zorgen aan uw benen en voeten.

Instelling

ahrend-190-icn-zitting-hoogte-min

Draai de knop aan de rechterzijde van de stoel een kwartslag terwijl u op de stoel zit. U beweegt dan omlaag. Door geen druk uit te oefenen op de stoel terwijl u de knop draait gaat de stoel weer omhoog.

Zitdiepte

ahrend-190-zitting-diepte-min

De zitdiepte instelling is belangrijk bij het bepalen van een ontspannen werkhouding. Dit is vooral van belang voor de ondersteuning van de bovenbenen. Kies daarom de correcte instelling voor uw postuur.

Instelling

ahrend-190-icn-zitting-diepte-min

Rechts van de zitting bevindt zich de knop voor de zitdiepte instelling. Beweeg de knop zijwaarts en u kunt de zitting naar voren of achteren schuiven. Druk de knop terug in de originele stand en de afstand tussen zitting en rugleuning is aangepast.

Lendensteun

ahrend-190-lendensteun-hoogte-min

De rugleuning is voorzien van netweaving bekleding en is optioneel uitgevoerd met een in hoogte verstelbare lendensteun. Hierdoor ervaart u extra ondersteuning aan onderste gedeelte van de rug.

Instelling

ahrend-190-icn-lendensteun-min

Om de lendensteunhoogte aan te passen schuift u de lendensteun naar wens hoger of lager. Hierbij kan u in de stoel blijven zitten, of vraag die behulpzame collega om assistentie.

*Rughoek

ahrend-190-rughoek-min

De positie van de rughoek bepaalt voor een groot deel uw zithouding. Wissel deze regelmatig om overbelasting van spieren te voorkomen. Kies bij een ontspannen gesprek op de werkplek een dito houding. Tijdens computerwerk kiest u bij voorkeur voor een positie waarbij de rug ondersteunt wordt.

Instelling

ahrend-190-icn-rugleuning-hoek-min

*De instelling van de rughoek regelt u met de knop aan de rechterzijde van de zitting. Door de knop een kwartslag te draaien kunt u de rughoek aanpassen.

Zitstand blokkering

ahrend-190-zitting-synchro-min

De Ahrend 190 is uitgevoerd met een automatisch synchroon systeem. Hierbij volgen de zitting en rugleuning de beweging van uw lichaam voor optimaal comfort. Voor momenten waarop dit niet gewenst is kunt u de synchro instelling in diverse standen de-activeren.

Instelling

ahrend-190-icn-zitstand-synchro-min

Om de stoel te fixeren in een bepaalde stand draait u de bedieningsknop aan de rechterzijde van de stoel een kwartslag. De positie van de zitting en rugleuning is dan stabiel. Om de blokkering op te heffen draait u de knop weer een kwartslag. Het synchroon systeem is nu weer actief.

Armsteunen

ahrend-190-armsteun-hoogte-min

De armsteunen zijn voorzien van een zachte toplaag en bieden daardoor extra comfort tijdens bureauwerk. Let er op dat de armsteunen op gelijke hoogte staan afgesteld om een asymmetrische houding van uw rug te voorkomen.

Hoger / Lager

ahrend-190-icn-armsteun-hoogte-min

De knop voor de hoogte instelling vindt u aan de zijkant of onderkant van de armsteun, afhankelijk van het type armlegger. Druk de knop in om de positie van de armsteun naar wens aan te passen. Wanneer u de knop weer loslaat is de armsteun ingesteld.

Breder / Smaller

ahrend-190-armsteun-breedte-min

Optioneel is de A190 leverbaar met een meervoudig verstelbare armleggers. De breedte kunt u verstellen door de knop onder de armsteunbevestiging een slag te draaien. Nu kunt u de armsteun houder aanpassen aan uw postuur. Door de knop weer vast te draaien fixeert u de positie. Zorg dat beide armsteun houders op gelijke afstand van de zitting staan.

Diepte instelling

ahrend-190-icn-armlegger-diepte-min

De in diepte instelbare armsteunen zijn optioneel en bieden extra comfort bij langdurige werkzaamheden. U kunt de positie van de armsteun naar wens in diepte bijstellen. Schuif hiervoor de bovenkant van de armsteun naar voren of naar achteren.

Draaibare armsteun (4D)

ahrend-190-icn-armlegger-4d-min

De draaibare armpads zijn een optie op de Ahrend 190 en zorgen net als de diepte instelling voor extra comfort tijdens bureauwerkzaamheden. De positie van de pads is stapsgewijs aan te passen aan uw voorkeur. Draai de voorzijde van de armpad zijwaarts en pas de hoek van de armpads naar wens aan.

De wielen

ahrend-190-wielen-voetenkruis-min

Standaard is de bureaustoel uitgerust met zwarte wielen voorzien van een hard loopvlak ten behoeve van een zachte ondergrond. Gebruikt u de stoel op een harde ondergrond, kies dan bij voorkeur voor wielen met een zacht loopvlak.

Onderhoud

ahrend-190-icn-onderhoud-min

Af en toe een doekje langs de metalen en kunststof onderdelen is aan te bevelen. Kies bij voorkeur voor een milieuvriendelijk middel en gebruik dit verdund met water. Bij problemen met de gasveer is het niet raadzaam zelf te gaan klussen. Vraag hiervoor een specialist voor advies, bijvoorbeeld via uzit.nl