Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Handleiding A160

ahrend-160-bureaustoel-grijs-min

De Ahrend 160 is een design bureaustoel tegen een voordelige prijs. Deze bureaustoel is modern vormgegeven door Bas Pruijser, al meer dan 25 jaar ontwerper voor Ahrend en bekend van zijn -vaak bekroonde- ontwerpen van kantoor- en straatmeubilair. de Ahrend 160 is zeer uitgebreid instelbaar en degelijk uitgevoerd. De netweaving rug geeft deze bureaustoel een moderne uitstraling. De kwaliteit is zoals u van Ahrend gewend bent.

Ahrend bureaustoelen, waarschijnlijk de meest gebruikte bureaustoelen in Nederland. En dat heeft een reden... Ahrend bureaustoelen staan bekend om hun duurzaamheid, modern design, innovatieve ontwerp en gebruiksvriendelijke bediening. Daarnaast kiest Ahrend voor ontwerpers en vormgevers met een visie. Het gevolg is een uitgebreide serie bureaustoelen die jarenlang gebruik mogelijk maken. Mede dankzij de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen zijn veel Ahrend bureaustoelen inmiddels aan hun tweede leven bezig. Hebt u een gebruikte Ahrend bureaustoel waar u de handleiding bij kunt gebruiken lees dan onderstaande instructies.

Zithoogte

ahrend-160-zitting-diepte-min

De juiste ideale kunt u eenvoudig bepalen. Zorg ervoor dat uw knieën een hoek van 90° vormen wanneer u uw voeten plat op de grond of uw voetenbank zet.

Instelling

ahrend-160-icn-zitting-hoogte-min

Om de zithoogte te verlagen draait u terwijl u op de stoel zit de bedieningsknop naar u toe. Deze hendel bevindt zich aan de rechterzijde van de zitting. Wilt u de zithoogte vergroten, sta dan op uit de stoel terwijl u de bedieningsknop naar u toe draait. De veerdruk zorgt voor een hogere zitpositie. Laat de knop op de gewenste hoogte los.

Zitdiepte

ahrend-160-zitting-diepte-min

Om klachten aan uw benen te voorkomen is het verstandig de zitdiepte correct in te stellen. De knieholte behoort ongeveer 10 centimeter van de rand van de zitting verwijderd te zijn.

Instelling

ahrend-160-icn-zitting-diepte-min

De voorste bedieningsnop aan de rechterzijde van de zitting bepaalt de zitdiepte. Trek de knop omhoog. Nu kunt u de zitdiepte verstellen door de zitting naar voren of achteren te schuiven. Laat de knop los wanneer u de juiste zitdiepte hebt ingesteld.

Rughoogte

ahrend-160-rug-hoogte-min

De hoogte van de rugleuning is correct ingesteld wanneer uw rug over de gehele hoogte van de rugleuning ondersteund wordt. De anatomische vorm van de rugleuning zorgt dan voor voldoende ondersteuning in de onderrug (lende) en de bovenrug.

Instelling

ahrend-160-icn-rugleuning-hoogte-min

Om de hoogte van de rugleuning correct in te stellen kunt u terwijl u in de stoel zit de onderzijde van de rugleuning naar wens omhoog bewegen. Om de rugleuning te verlagen dient u eerst de rugleuning volledig omhoog te bewegen. Na het hoogste punt zakt de leuning naar beneden en kunt een u de gewenste positie kiezen.

Lendensteun

ahrend-160-lendensteun-min

Heeft de rugleuning van uw stoel een netweave bekleding? Dan heeft de stoel tevens een verstelbare lendensteun.

Instelling

ahrend-160-icn-lendensteun-min

Om de lendensteun te verhogen of verlagen kunt u in de stoel blijven zitten en dan de positie van de lendensteun manueel aanpassen. Duw de steun naar gelang omhoog of omlaag. Let er op dat de uiteindelijke positie van de steun horizontaal is.

Zitstand blokkering (Synchro)

ahrend-160-zitting-synchro-min

De Ahrend 160 heeft een synchro instelling. Afhankelijk van uw werkzaamheden kunt u deze ondersteuning in- of uitschakeling.

Instelling

ahrend-160-icn-zitstand-synchro-min

Aan de linkerzijde van de stoel zit de knop om het synchroonmechanisme te (de)activeren. Wanneer de knop in de bovenste stand staat is het synchroonmechanisme actief. Wanneer u de knop een kwart slag naar beneden draait is het synchroonmechaniek niet actief en hebben zitting en rugleuning een vaste positie.

Gewicht Instelling

ahrend-160-gewicht-instelling-min

Om optimaal te profiteren van het ergonomische ontwerp van de A160 is het belangrijk dat de tegendruk van de stoel precies goed staat ingesteld. Gebruik hiervoor de draaiknop midden onder de bureaustoel zitting.

Aanpassen

ahrend-160-icn-gewicht-synchro-min

Om de veerdruk te verhogen draait u de knop met de wijzers van de klok mee. Om de veerdruk te verlagen draait u de knop tegen de wijzers van de klok in. Wanneer u de gewichtsinstelling bedient terwijl u in de stoel zit geldt het omgekeerde.

Armsteunen

ahrend-160-armsteun-min

Een goed afgestelde armsteun biedt u een ontspannen werkhouding en voldoende ondersteuning van uw onderarm.Let er bij het aanpassen van de armsteun op dat beide zijden gelijk zijn ingesteld.

Hoger / Lager

ahrend-160-icn-armsteun-hoogte-min

U kunt de hoogte van de armsteun aanpassen door de knop aan de onderkant van de armsteun in te drukken. Wanneer u de knop weer loslaat is de hoogte instelling vergrendeld.

Breder / Smaller

ahrend-160-armsteun-breedte-min

Om de zitbreedte aan te passen dient u de twee hendels onder de zitting van de stoel een slag los te draaien. Nu kunt u de armsteunbevestiging aanpassen aan uw postuur. Let er op dat beide steunen even ver van de zitting afstaan om een asymmetrische werkhouding te voorkomen. Wanneer u tevreden bent draait u de vergrendeling onder de zitting weer vast.

Diepte instelling

ahrend-160-icn-armsteun-diepte-min

Optioneel is de Ahrend 160 leverbaar met in diepte verstelbare armsteunen. De verstelling is vrij eenvoudig aangezien de armpads door middel van een klikmechanisme in te stellen zijn. Duw de armpad naar wens voor- of achteruit. Kies voor beide armsteunen dezelfde positie.

Draaibare armsteun (4D)

ahrend-160-icn-armlegger-4d-min

De draaibare armpads zijn een optie op de Ahrend 160. Deze armsteun geeft u de mogelijkheid om extra ondersteuning te bieden in diverse posities.
Draai de armsteun naar links of rechts. U hoort hierbij een klikkend geluid. Bepaal de juiste positie voor beide armsteunen. Om de armsteun te verkorten of verlengen kunt u de armpad 180° draaien.

De wielen

ahrend-160-wielen-voetenkruis-min

Voor optimaal comfort en gebruiksgemak zijn de wielen onder de bureaustoel belangrijk. Kies voor wielen met een zacht loopvlak in geval van een harde ondergrond zoals laminaat of parket. Bij een zachte vloerbedekking bent u beter af met harde wielen.