HAG wielen

HÅG is een van oorsprong Noorse fabrikant van stoelen voor aan de keukentafel en in scholen. Meer dan 60 jaar geleden werd de productie gestart vanuit het Noorse dorp Røros, en zo is het altijd gebleven.
Halverwege de jaren zeventig begon HÅG met het ontwikkelen van nieuwe en radicale ideeën over de manier waarop we (werkend) zitten. Uitgaande van het feit dat mensen niet zijn ontworpen om stil te zitten. Een van de credo’s van HAG is dan ook “de beste houding is de volgende”.

Hoogwaardige bureaustoelwielen

Helaas kan er ook aan een degelijke bureaustoel zoals die van HÅG na verloop van tijd iets slijten of stuk gaan. Vaak als eerste de wielen. Deze slijten door dagelijks gebruik en raken aan het einde van de technische levensduur onder invloed van zonlicht en warmte.
Bij uzit.nl leveren we zonder uitzondering kwalitatief hoogwaardige bureaustoelwielen. Deze zijn vergelijkbaar met de kwaliteit van de originele wielen of zelfs beter. Onze wielen worden in de EU geproduceerd en voldoen aan de strenge eisen die een NEN keuring omvat. Tevens zijn onze bureaustoelwielen TÜV getest.

Onze wielen zijn onder andere geschikt voor:

  • HAG Capisco
  • HAG Camiro
  • HAG Credo
  • HAG 05
  • HAG SoFi 7502
11mm wiel

Hard of zacht loopvlak

Voor het gebruik van de bureaustoel op een harde ondergrond zoals laminaat of parket adviseren we wielen met een zacht loopvlak. Door de verende PU laag om de wielen hebt u geen last meer van bijvoorbeeld geknars door zandkorrels en voorkomt u beschadiging aan uw vloer. Daarnaast biedt een wiel met zacht loopvlak meer comfort tijdens het gebruik.
Bij een zachte ondergrond zoals vloerbedekking/tapijt rolt u beter op wielen met een hard loopvlak.

Rem of niet

Onze harde wielen zijn ongeremd. Dit is mede omdat de zachte ondergrond de stoel al voldoende remt waardoor wegrollen van de stoel voorkomen wordt.
De wielen met een zacht loopvlak zijn leverbaar als versie met rem, en tevens zonder rem. Let u er op dat een bureaustoel met geremde wielen vereist is als het gaat om een ARBO gecertificeerde werkplek. Maar natuurlijk wilt u ook thuis veilig werken. Kies daarom bij een harde vloer altijd voor geremde bureaustoelwielen.

Meten is weten en gissen is missen!

10vs11

Montage van de wielen

Voor het verwijderen van de wielen hebt u in de regel alleen spierkracht nodig. De conisch gevormde pen dient u tevens te verwijderen. Gebruik hiervoor eventueel een combinatietang of vergelijkbaar. Desgewenst kunt u een doek gebruiken om de kruisvoet te beschermen tegen beschadiging van het kunststof.
Wanneer u alle wielen verwijderd hebt kunt u de nieuwe wielen in de kruisvoet drukken.
Voor de demontage is het handig wanneer u de stoel omkeert en bijvoorbeeld op de hoek van uw bureau of tafel plaatst. Op die manier zijn de wielen goed bereikbaar en spaart u uw rug.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

Ahrend – Beta – BMA Axia – Comforto Haworth – Dauphin – Drabert – Giroflex – Girsberger – Gispen – HAG – Herman Miller – Humanscale – Interstuhl – Kinnarps – Klöber – Köhl – König + Neurath – Martin Stoll – Okamura – Prosedia – RH Stoelen – Rohde & Grahl – Rovo Chair – Sedus – Steelcase – Thonet – Topstar – Viasit – Vitra – Wagner – Wilkhahn – Züco


Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.