Girsberger wielen

Girsberger is een minder bekende fabrikant van bureaustoelen. Dit van oorsprong Zwitserse bedrijf maakt sinds 1910 stoelen die draaien of in hoogte verstelbaar zijn. Het begon allemaal jaren eerder, met de start van een door stoom aangedreven houtdraaierij. Het eerste model (111) is daar een duidelijk voorbeeld van.
Inmiddels zijn er vele ontwerpen welke regelmatig bekroond zijn met awards voor innovatie en recycling. Uitgangspunt voor Girsberger bureaustoelen is altijd een variatie geweest van functionaliteit met praktisch nut. Daarnaast nauwkeurige productie in een ambachtelijke traditie met eerlijke materialen en oog voor duurzaamheid.

Degelijk en duurzame wielen

Ondanks de duurzaamheid van Girsberger bureaustoelen kan na verloop van tijd het gebeuren dat de wieltjes onder de stoel niet meer in goede staat zijn. Dat kan komen door slijtage, ondeskundig gebruik, uv-licht en warmte door zonlicht of vloerverwarming.
Wanneer u de bureaustoelwielen wilt vervangen door minstens even degelijke exemplaren bent u bij uzit.nl aan het juiste adres. We leveren uitsluitend wielen van Europese kwaliteit. Tevens zijn onze wielen voorzien van TÜV keurmerk en voldoen aan de NEN norm.

Onze wielen zijn onder andere geschikt voor:

  • Trilax
  • 5600
  • Reflex
  • 1600
  • Pondomat
  • Presto
  • Zampano
  • Diagon
  • Yanos
  • Kyra
11mm wiel

Hard of zacht loopvlak

Wanneer u de bureaustoel hoofdzakelijk gebruikt op een harde ondergrond adviseren we de wielen te vervangen door de zachte versie. Door te kiezen voor wielen met een zacht loopvlak voorkomt u krassen op uw houten vloer, laminaat of parket. Ook zal een wiel met zacht loopvlak comfortabeler zijn wanneer u met de stoel beweegt.
Hebt u vloerbedekking zoals tapijt of tapijttegels, kies dan voor wielen met een hard loopvlak.

Met rem of zonder

Harde wielen leveren we zonder rem. Zachte wielen kunnen zowel geremd als ongeremd geleverd worden. Dit kunt u bij het bestellen aangeven.
De wielen met rem zorgen er voor dat wanneer u opstaat uit de stoel deze niet onverwachts wegrolt. Iets waar u vooral profijt van heeft wanneer u daarna gedachtenloos weer denkt te kunnen gaan zitten. Met onbelast geremde wielen komt u niet voor verrassingen te staan (of zitten).

Meten is weten en gissen is missen!

10vs11

Montage van de wielen

Het is aan te bevelen de bureaustoel tijdens de (de)montage ondersteboven op de hoek van een tafel of uw bureau te plaatsen.
In de regel kunt u door middel van spierkracht de wielen inclusief de pen uit de kruisvoet trekken. Mocht dit te zwaar zijn kunt u een wig gebruiken. Soms blijft de pen in de kruisvoet steken. De conisch gevormde pen kunt u eventueel met een tang uit de kruisvoet trekken. Desgewenst kunt u een handdoek gebruiken of beschadigingen aan de kruisvoet te voorkomen.
Nadat u alle wielen verwijderd hebt kunt u de nieuwe bureaustoelwielen eenvoudig in de kruisvoet terug plaatsen.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

Ahrend – Beta – BMA Axia – Comforto Haworth – Dauphin – Drabert – Giroflex – Girsberger – Gispen – HAG – Herman Miller – Humanscale – Interstuhl – Kinnarps – Klöber – Köhl – König + Neurath – Martin Stoll – Okamura – Prosedia – RH Stoelen – Rohde & Grahl – Rovo Chair – Sedus – Steelcase – Thonet – Topstar – Viasit – Vitra – Wagner – Wilkhahn – Züco


Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.