Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Giroflex bureaustoel wielen

De merknaam Giroflex (draaien en meebewegen) is ontleend aan de uitvinding van de grondlegger van Giroflex, Albert Stoll. Hij patenteerde de eerste verende draaistoel. Vanaf 1949 breidde Giroflex zich naar het buitenland uit: na België en Brazilië werden vestigingen in Duitsland, Nederland en Frankrijk geopend. De productielocatie en het centrum voor research en ontwikkeling bevinden zich in Koblenz. Koblenz is overigens de plaats waar 2/3 van alle bureaustoelen ter wereld geproduceerd wordt.

Degelijk en solide

Waarschijnlijk heeft u een Giroflex bureaustoel gekozen vanwege de stylistische vormgeving en solide constructie. Helaas is het niet ongebruikelijk dat gedurende de levensduur van de bureaustoel de wielen van u bureaustoel een keer vervangen moeten worden. De invloed van warmte en Uv-licht zorg er voor dat het loopvlak breekt of korrelig wordt.

Hard of zacht loopvlak

Bij uzit.nl leveren we voor de Giroflex modellen hoogwaardige bureaustoelwielen ter vervanging van de originele wielen van Giroflex. Onze wielen zijn TÜV gekeurd en voldoen aan de NEN norm.
Afhankelijk van de ondergrond waarop u de stoel gebruikt hebt u de keuze uit wielen met een hard loopvlak en wielen met een zacht loopvlak. Kies bij een harde ondergrond zoals beton, laminaat, hout en bijvoorbeeld PVC voor zachte wielen. Hiermee voorkomt u geknars door zandkorrels en kunt u comfortabel met de stoel bewegen. Bij een zachte vloerbedekking zoals tapijt of linoleum kiest u bij voorkeur voor een wiel met hard loopvlak. Hierdoor beweegt de stoel gemakkelijker over de zachte ondergrond.

Onze wielen zijn onder andere geschikt voor:

 • Giroflex 64
 • Giroflex 68
 • Giroflex 353
 • Giroflex 434
 • Giroflex 545
 • Giroflex 656

Met rem of zonder

Harde wielen leveren we uitsluitend zonder rem. De zachte ondergrond remt de stoel in afdoende mate om veilig en comfortabel te kunnen werken. In het geval van een harde ondergrond adviseren we u geremde wielen te bestellen. Behalve dat u hiermee verrassingen voorkomt door wegrollende stoelen, is dit ook een ARBO eis.
Geremde wielen blokkeren wanneer u opstaat uit de stoel. Wanneer de stoel onbelast is zal deze niet uit eigen beweging een andere positie kiezen. En dat is wel zo prettig wanneer u weer wilt gaan zitten.

Montage

Het wisselen van 5 bureaustoelwielen kan in enkele minuten geregeld zijn. Draai de stoel onderstboven en plaats de zitting op de hoek van uw bureau of tafel. Met lichte spierkracht kunt u de conisch gevormde metalen pennen uit het voetenkruis trekken. Mocht dat zwaar gaan kunt u ook gebruik maken van een combinatietang of waterpomptang. Bescherm de kruisvoet tegen eventuele krassen door het gebruik van een (thee)doek. Verwijder alle wielen inclusief de metalen pennen. Hierna kunt u eenvoudig de nieuwe wielen onder in de kruisvoet duwen.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

AhrendBetaBMA AxiaComforto HaworthDauphinDrabertGiroflexGirsbergerGispenHAGHerman MillerHumanscaleInterstuhlKinnarpsKlöberKöhlKönig + NeurathMartin StollOkamuraProsediaRH StoelenRohde & GrahlRovo ChairSedusSteelcaseThonetTopstarViasitVitraWagnerWilkhahnZüco


Wilt u graag advies over bureaustoel wielen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

  Uw naam
  Uw email
  Onderwerp
  Bijlage
  Uw bericht