Drabert wielen

Drabert. Misschien niet het eerste merk waar u aan denkt bij het zien van een bureaustoel. Toch is Drabert al tientallen jaren een gevestigde naam op dat gebied. Tegenwoordig is Drabert onderdeel van Kinnarps. Het Zweedse bedrijf uit… inderdaad Kinnarps.
Drabert bureaustoelen staan bekend om de degelijke uitvoering van de verschillende onderdelen en de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen.

Nieuwe Drabert wielen?

Al is Drabert een duurzame en degelijke A-merk bureaustoel, ook degelijke producten kunnen slijten. Bij een bureaustoel zijn dat meestal de wielen die na een aantal jaar vervangen dienen te worden.
Bij bureaustoelen.nl leveren we hoogwaardige bureaustoelwielen. De kwaliteit van de wielen en constructie is in overeenstemming met de kwaliteit van de Drabert bureaustoelen. Onze wielen worden in Europa geproduceerd en voldoen aan de NEN norm. Tevens zijn ze TÜV gekeurd.

We leveren wielen voor de volgende Drabert bureaustoelen:

  • Cambio
  • Entrada
  • Entrada II
  • Esencia
  • Mento
  • Salida
11mm wiel

Hard of zacht

Gebruikt u de bureaustoel op een harde ondergrond zoals steen, laminaat of PVC vloer, kies dan voor wielen met een zacht loopvlak. Hierdoor rolt u comfortabel en stil over de vloer. Zandkorrels of kleine oneffenheden worden door het verende loopvlak zachtjes gladgestreken.
Hebt u zachte vloerbedekking zoals bijvoorbeeld tapijttegels, dan zijn wielen met een hard loopvlak de beste keuze. Met een hard loopvlak rolt de stoel gemakkelijker op een zachte ondergrond.

Geremd of ongeremd

Indien u harde wielen bestelt zijn deze ongeremd. De zachte vloerbedekking voorkomt het wegrollen van de stoel voldoende. Gebruikt u de bureaustoel op een harde ondergrond dan zijn onbelast geremde wielen voor u de beste keuze. Door het automatische remsysteem voorkomt u wegrollen van de bureaustoel bijvoorbeeld bij kort opstaan uit de stoel. Op een ARBO werkplek is een onbelast geremde bureaustoel een vereiste.

Meten is weten en gissen is missen!

10vs11

Montage van de wielen

Bij alle bureaustoelen zijn de wielen eenvoudig te vervangen. Plaats de stoel upsidedown, bijvoorbeeld op de hoek van uw bureau. Met behulp van enige spierkracht kunt u de wielen uit de kruisvoet trekken. Gebruik eventueel een doek om vieze handen te voorkomen. Indien dit fysiek te zwaar is voor u kunt u ook een tang of schroevendraaier als wig gebruiken. De conisch gevormde pen/stift dient eveneens verwijderd te worden. Hierna kunt u de nieuwe wielen (inclusief pen) eenvoudig in de gaten onderin de kruisvoet plaatsen.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

Ahrend – Beta – BMA Axia – Comforto Haworth – Dauphin – Drabert – Giroflex – Girsberger – Gispen – HAG – Herman Miller – Humanscale – Interstuhl – Kinnarps – Klöber – Köhl – König + Neurath – Martin Stoll – Okamura – Prosedia – RH Stoelen – Rohde & Grahl – Rovo Chair – Sedus – Steelcase – Thonet – Topstar – Viasit – Vitra – Wagner – Wilkhahn – Züco


Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.