Dauphin wielen

De basis voor het bedrijf Dauphin werd gelegd in 1968. Toen was oprichter en eigenaar Friedrich-Wilhelm Dauphin adviseur bij de Engelse bureaustoelfabrikant Evertaut. Hij voerde een marktanalyse uit naar de vooruitzichten en kansen voor de Duitse dochteronderneming van Evertaut. Datzelfde jaar startte hij met de import en distributie van Evertaut-stoelen onder de bedrijfsnaam “Evertaut International”. Twee jaar later werd het bedrijf omgedoopt tot “F. W. Dauphin, Alleinimporteur Evertaut International”. Het zou pas in 1992 zijn dat Dauphin zich -mede door de overname van een Duitse en een Zwitserse bureaustoelenfabrikant- een grote speler op de markt van bureaustoelen kon noemen.

Nieuwe bureaustoelwielen

Bent u de trotse bezitter van een Dauphin bureaustoel maar zijn de wielen onder de stoel aan vervanging toe? Uzit.nl heeft ze! We leveren zowel de harde uitvoering en de versie met zacht loopvlak.
Afhankelijk van het soort ondergrond waar de bureaustoel hoofdzakelijk op gebruikt wordt kiest u voor een zacht of hard loopvlak.
Harde wielen zijn bedoeld voor een zachte vloerbedekking zoals tapijt. Zachte bureaustoelwielen zijn geschikt voor een harde ondergrond zoals laminaat of parket.

Onze bureaustoelwielen zijn onder andere geschikt voor Dauphin type:

 • 1000 classic
 • Stilo
 • Stilo ES
 • Kick-off
 • @Just magic2
 • X-Code
 • InTouch
 • Lordo
 • Shape
 • 24h / XXL
 • Speed-o
 • My-self / Sim-o / Dat-o
11mm wiel

Degelijk en hoogwaardig wielen

Onze wielen zijn van dezelfde kwaliteit als u bij een Duits A-merk zou verwachten. Door de degelijke constructie en het gebruik van hoogwaardige materialen kunt u weer jarenlang plezier hebben van uw bureaustoel. Onze producten hebben zowel een NEN al een TÜV keurmerk. U bent dus verzekerd van een beproefd en gekeurd concept.

Geremd of ongeremd

De versie met een hard loopvlak betreft een ongeremd bureaustoelwiel. De versie met zacht loopvlak is licht geremd. Hiermee voorkomt u ongewild verschuiven van de stoel zonder dat u daar op bedacht bent. Vooral dat laatste kan resulteren in ongemak en blessures. Vooral als u denkt weer te gaan zitten na even opgeveerd te zijn uit de bureaustoel.

Meten is weten en gissen is missen!

10vs11

Montage van de wielen

De montage van bureaustoelwielen begint met het demonteren van de gebruikte wielen. Plaats uw bureaustoel met de zitting op de hoek van uw bureau. Trek hierna de oude wielen met enige kracht uit de kruisvoet/teen. Wanneer dit fysiek belastend voor u is kunt u gebruik maken van eenvoudig gereedschap om als wig te dienen tussen wiel en kruisvoet. Desgewenst beschermt u de kruisvoet tegen krassen met een theedoek of vergelijkbaar.
Daarna plaatst u de 5 nieuwe wielen en drukt deze stevig aan. Tot slot draait u de stoel om en gaat u er even goed op zitten. Door de druk zullen de wielen die nog niet volledig in de kruisvoet geduwd zijn nu wel correct aansluiten.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

Ahrend – Beta – BMA Axia – Comforto Haworth – Dauphin – Drabert – Giroflex – Girsberger – Gispen – HAG – Herman Miller – Humanscale – Interstuhl – Kinnarps – Klöber – Köhl – König + Neurath – Martin Stoll – Okamura – Prosedia – RH Stoelen – Rohde & Grahl – Rovo Chair – Sedus – Steelcase – Thonet – Topstar – Viasit – Vitra – Wagner – Wilkhahn – Züco


Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.