Je leest het wel eens in de krant of hoort er van op TV. Cradle to Cradle (C2C). Maar wat houdt dat nou in, en om te beginnen… wat is een cradle?
Cradle is het Engelse woord voor “wieg”. Daarmee is de benaming Wieg tot wieg al iets duidelijker, maar wat wordt er mee bedoeld. Want in de realiteit is het voor de mens onmogelijk om een traject van wieg tot wieg mee te maken, tenzij men in reïncarnatie gelooft.

Hoewel de reïncarnatie hierboven een luchtige vergelijking is… Cradle to cradle is vergelijkbaar met de reïncarnatie van een product wat zijn diensten bewezen heeft of om economische reden vervangen wordt. Het verschil met de reguliere reïncarnatie is dat fabrikanten veelal hetzelfde product maken van materialen afkomstig van hun afgedankte product. Echter het is ook mogelijk om een ander product te fabriceren uit gerecycled materiaal.

In Nederland zijn er (nog) niet veel producenten in kantoorinrichting die hun proces volledig milieuvriendelijk hebben gemaakt. Koninklijke Ahrend is vooralsnog de enige producent van kantoormeubelen die het gehele proces hervormd hebben tot een zero-waste productielijn. Dat houdt bijvoorbeeld in dat de gebruikte energie volledig “groen” is. Ook dienen de gebruikte grondstoffen voor de productie van bijvoorbeeld een bureaustoel volledig herbruikbaar zijn. Tijdens de productie worden geen middelen of grondstoffen gebruikt die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu. Mede daardoor heeft Koninklijke Ahrend niet alleen verschillende onderscheidingen gekregen voor individuele producten. Tevens is Ahrend gecertificeerd als Cradle to Cradle Company. Iets waar dit oer-Nederlandse bedrijf natuurlijk erg trots op is.

Wilt u een eerste of tweede stap zetten in de reis naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Overweeg dan een bureaustoel van uzit.nl. Bij Uzit worden waar mogelijk alle onderdelen van de bureaustoel hergebruikt. Uiteraard werken we met gescheiden afvalstromen en doen we ons best om het milieu zoveel mogelijk te ontzien.
Meer weten? Bel of mail ons. We helpen u graag op weg.

Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.


Ahrend Tan-Sad verzameling

Wist u dat Ahrend is begonnen met het aanbieden van bureaustoelen door middel van de Tan-Sad Do More Chair? Als u deze ziet zal u er vast iets in herkennen van hoe de Ahrend bureaustoel er vandaag de dag uit ziet.

Door de jaren heen hebben wij een grote verzameling weten te maken van onder andere de voorgenoemde stoel en nog veel meer.

Bent u nieuwsgierig geworden? Klik dan hier om onze verzameling te bekijken.