Circulair

Je hoort het steeds vaker. We werken toe naar een circulaire economie. Maar wie zijn “we”? Want zoals de Nijmeegse hoogleraar prof. dr. Jan Jonker al zei: “een circulaire hamburger zie ik er niet zo snel van komen”.
In de basis zijn het de fabrikanten van producten die de cirkel rond kunnen maken. Om te beginnen door gebruik te maken van grondstoffen en materialen die volledig recyclebaar zijn. In sommige gevallen zijn de producten zelfs geschikt voor hergebruik bij dezelfde producent. Daarmee wordt veel bespaard. Transport, energie en daarmee uiteindelijk ook op kosten. Maar helaas zo ver is het nog niet. Momenteel wordt ongeveer 1% van alle producten in Nederland circulair geproduceerd.

Op kleine schaal circulaire stapjes voorwaarts?

Nu hebt u nog alle vrijheid. Inkopers bepalen zelf met welke partij ze in zee gaan. Maar in de toekomst wordt dat anders. Wanneer u zich als bedrijf of organisatie niet voldoende inzet voor een circulaire economie is de kans groot dat de realiteit u inhaalt. In 2030 zo is de verwachting zal nog maar 50% van de productie in Nederland bestaan uit onverwerkte primaire grondstoffen welke niet afkomstig zijn uit een circulaire kringloop. In 2050 moet dat vrijwel 0% zijn.

MVO

Consumenten verwachten anno 2019 dat een bedrijf zich inzet voor het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Als u geen stappen zet met betrekking tot duurzaamheid en circulariteit zou het zo maar kunnen dat klanten weglopen.

Wettelijke verplichting?

Dan is er ook nog de overheid. Deze zal u voorlopig nog wel met rust laten. Maar over pakweg 10 jaar kan het zomaar zijn dat de overheid gaat eisen dat u Maatschappelijk Verantwoord Onderneemt maar ook Maatschappelijk Verantwoord Inkoopt. Mede door de EU is de kans groot dat er over een decennium door de overheid gevraagd wordt “kunt u aantonen wat uw sociale bijdrage is?”

Begin nu

Ook nu al kunt u beginnen met een betere maatschappij. Bijvoorbeeld door de bureaustoelen op de afdeling een tweede leven te gunnen. Dat kan door defecte onderdelen te (laten) vervangen en versleten onderdelen zoals zitting of rugleuning te vernieuwen.
Veel onderdelen van Ahrend bureaustoelen zijn uitstekend geschikt voor circulair gebruik. Zodoende hebben we bij uzit.nl veel, zo niet alle, essentiële onderdelen voor Ahrend bureaustoelen op voorraad. Kunt u uw defecte onderdeel niet vinden? Aarzel dan niet om ons even te bellen, we helpen u graag.

Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.


Ahrend Tan-Sad verzameling

Wist u dat Ahrend is begonnen met het aanbieden van bureaustoelen door middel van de Tan-Sad Do More Chair? Als u deze ziet zal u er vast iets in herkennen van hoe de Ahrend bureaustoel er vandaag de dag uit ziet.

Door de jaren heen hebben wij een grote verzameling weten te maken van onder andere de voorgenoemde stoel en nog veel meer.

Bent u nieuwsgierig geworden? Klik dan hier om onze verzameling te bekijken.