Bijna iedereen heeft er dagelijkse direct contact mee: de bureaustoel.

Zonder dat men het bewust beseft brengt men dagelijks vele uren door op de bureaustoel. Zowel thuis als op het werk behoort de bureaustoel het gemak en comfort van een juiste werkhouding te bieden. De tijd dat de bureaustoel alleen de functie van een zitplaats had is verleden tijd. Het gaat tegenwoordig om de zithouding, het comfort en het multifunctionele aspect.

Bureaustoel particulier

Thuis wordt de bureaustoel door verschillende personen gebruikt. De gebruikers verschillen hierbij van grootte, gewicht en leeftijd. Daarnaast is het moment van gebruik van de bureaustoel zeer uiteenlopend. Zo zal een gebruiker die computergame speelt zich totaal anders bewegen in de bureaustoel, dan iemand die een document leest of foto’s invoert met de naastgelegen scanner en fotocamera.

Al deze verschillende bewegingen van verschillende gebruikers stellen steeds andere, maar wel zeer hoge eisen aan de bureaustoel. Want naast de bewegingsvrijheid dient de bureaustoel ook de ergonomische zithouding te garanderen. Het is daarom aan te bevelen om voor de aanschaf van een bureaustoel de specifieke wensen en eisen van alle gebruikers in kaart te brengen. De conclusie vóór de aankoop kan zelfs zijn, dat men kiest voor de aanschaf van meerdere bureaustoelen om zo tot de juiste keuze te komen voor iedere gebruiker. Niet alleen bieden bedrijven daarom grote en luxe fauteuils aan, maar er is ook weldegelijk oog voor de jeugdige gebruiker. Bureaustoelen in de vorm van een skippybal en kangaroe bieden naast de uitstraling ook de ergonomisch houding voor de jonge gebruikers.

Particulieren doen er verstandig aan om bij leveranciers te vragen naar de mogelijkheid om verschillende bureaustoelen een paar dagen op proef te mogen gebruiken, zodat alle gebruikers de verschillen persoonlijk kunnen testen.

Bureaustoel bedrijfsmatig

Anno 2019 beschikken bijna alle bedrijven over één of meerdere bureaustoelen op vele verschillende werkplekken. Zowel de werkplek als de werknemer bepalen de eisen waaraan een bureaustoel moet voldoen om een ergonomische zithouding te garanderen. Naast de persoonlijke verschillen in leeftijd, gewicht en grootte, vormt de zittijd ook een belangrijke factor bij de keuze van de juiste bureaustoel. Een fulltime kantoorfunctie vraagt om hele andere eisen dan een bureaustoel voor de receptie van een hotel waarbij continue vanuit de bureaustoel wordt opgestaan.

Het is zowel voor de werkgever als voor de werknemer van groot belang dat de bureaustoel volledig is aangepast op de persoonlijke wensen van de gebruiker. Een juiste zithouding voorkomt vele lichamelijke klachten en verhoogt de sfeer en het gebruiksgemak op de werkplek.

Niet alleen de hoogte instelling, maar ook een verstelbare rugleuning, de aanwezigheid van verstelbare armleuningen en eventuele verstelbare neksteun verhogen het zitcomfort voor de gebruiker.

Een bureaustoel is bijna een persoonlijk item als het gaat om de afstellingen van arm- en rugleuning. Daarom is het aan te bevelen om bij de aanschaf van een bureaustoel te vragen naar de mogelijkheid om verschillende bureaustoelen tijdelijk te mogen proberen alvorens tot aanschaf wordt overgegaan.

Bureaustoelen zijn er in vele soorten, maten, kleuren en tevens verschillende materialen. Naast de prijs, dient men bij de aanschaf vooral te kijken of de bureaustoel voldoet aan de eisen van de gebruiker, de bureaustoel is namelijk een gebruiksproduct voor een langere periode waarbij zit gemak en comfort niet onderschat mogen worden.

Zowel de particulier als de zakelijke markt kunnen bij zeer veel aanbieders terecht.

Neem eens een kijkje op onze website.

Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.


Ahrend Tan-Sad verzameling

Wist u dat Ahrend is begonnen met het aanbieden van bureaustoelen door middel van de Tan-Sad Do More Chair? Als u deze ziet zal u er vast iets in herkennen van hoe de Ahrend bureaustoel er vandaag de dag uit ziet.

Door de jaren heen hebben wij een grote verzameling weten te maken van onder andere de voorgenoemde stoel en nog veel meer.

Bent u nieuwsgierig geworden? Klik dan hier om onze verzameling te bekijken.