BMA Axia wielen

BMA Ergonomics is in 1988 begonnen als Biomechanisch Adviesbureau (nu weet u ook waar de letters BMA voor staan). Na een paar jaar concludeerden ze dat er maar een paar goede ergonomische bureaustoelen op de markt waren. De beslissing om eigen bureaustoelen te maken was daarna snel genomen. Zo werd het BioMedisch Adviesbureau van een consultant tot een ontwerper en producent van ergonomische bureaustoelen zoals Axia. Inmiddels valt BMA onder de paraplu van Flokk. Flokk is marktleider in Europa op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en productie van kantoormeubilair.

Zwenkwieltje kapot?

BMA Axia bureaustoelen staan bekend om de degelijke constructie. Toch kunnen sommige onderdelen slijten.
Dit zijn vaak als eerste de bureaustoelwielen. Deze hebben veel te lijden onder het dagelijks gebruik. De wielen kunnen slijten of het loopvlak kan aangetast worden door zonlicht en/of warmte.
Voor uw BMA Axia bureaustoel hebben we een ruime voorraad hoogwaardige bureaustoelwielen. Deze wielen zijn van eenzelfde danwel betere kwaliteit dan de originele wielen. Onze bureaustoelwielen worden in de EU geproduceerd en zijn voorzien van het Duitse TÜV keurmerk. Ook voldoen ze aan de strenge EN12529 norm.

Deze wielen zijn onder andere geschikt voor de volgende BMA bureaustoelen:

  • Axia 2.0
  • Axia 2.1
  • Axia 2.2
  • Axia 2.3
  • Axia 2.4
  • Axia 2.5
11mm wiel

Hard of zacht loopvlak

Afhankelijk van het type vloer waarop u de bureaustoel gebruikt bestaan er twee soorten bureaustoelwielen. Wielen met een zacht loopvlak (zachte wielen) of wielen met een hard loopvlak (harde wielen).
Gebruikt u de bureaustoel voornamelijk op een harde ondergrond zoals PVC, laminaat of beton? Dan zijn wielen met een zacht loopvlak de beste keuze. Door het inverende loopvlak beweegt de stoel comfortabel en behoort ongemak en gekraak door zandkorrels tot het verleden.
Als u de bureaustoel meestal gebruikt op een zachte ondergrond zoals bijvoorbeeld tapijt of vloerbedekking is een zwenkwiel met hard loopvlak de beste keuze. De rolweerstand van een hard wiel is optimaal op een zachte vloerbedekking. Hier hebt u voordeel van wanneer u met de stoel beweegt tijdens het werk. Het harde loopvlak reduceert de krachtsinspanning bij het verplaatsen van de bureaustoel.

Rem of zonder rem

Bij gebruik van de bureaustoel op een harde ondergrond is het verstandig om te kiezen voor geremde wielen. Zonder het automatische remmechaniek kan de bureaustoel een andere plaats kiezen wanneer u kort uit de stoel opstaat. Dat merkt u pas wanneer u weer denkt te gaan zitten. En dat kan nare blessures opleveren.
Het remsysteem is niet actief wanneer u in de bureaustoel zit. Wanneer de wielen belast worden draaien de wielen zonder belemmering rond. Op een harde ondergrond zijn volgens de ARBO wet bureaustoelwielen met rem verplicht.

Meten is weten en gissen is missen!

10vs11

Montage van de Axia wielen

Het wisselen van de bureaustoelwielen is vrij eenvoudig. Plaats de stoel omgekeerd op de hoek van het bureau. De armleggers links en rechts van de tafel. Trek daarna de wielen uit de kruisvoet. Ook de metalen pen dient verwijderd te worden. Eventueel kunt u een tang gebruiken. Bescherm desgewenst met een theedoek de kruisvoet tegen krassen.
Plaats dan de nieuwe wielen en druk ze stevig in de kruisvoet. Hierna keert u de stoel weer om. Wanneer u nu in de bureaustoel gaat zitten zullen de pennen tot het maximum in de kruisvoet verdwijnen. Job done.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

Ahrend – Beta – BMA Axia – Comforto Haworth – Dauphin – Drabert – Giroflex – Girsberger – Gispen – HAG – Herman Miller – Humanscale – Interstuhl – Kinnarps – Klöber – Köhl – König + Neurath – Martin Stoll – Okamura – Prosedia – RH Stoelen – Rohde & Grahl – Rovo Chair – Sedus – Steelcase – Thonet – Topstar – Viasit – Vitra – Wagner – Wilkhahn – Züco


Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.