Beta wielen

Be by Bèta kent u wellicht uit het verleden als Bèta Kantoorstoelenfabriek. Dit was lange tijd de naam van deze producent van kantoormeubilair. Nu tevens onderdeel van de VDB-group/VDBholding waar ook Vepa en bijvoorbeeld Drentea toe behoren. Een sterke groep Nederlandse producenten van kantoorinrichting en projectmeubilair.

Met de modellijn “Be” heeft de VDB-group een unieke serie moderne bureaustoelen welke op u veel kantoren tegen kunt komen.

Onze bureaustoelwielen zijn onder andere geschikt voor:

  • Be Brave
  • Be Fine
  • Be Proud
  • Be Sure
11mm wiel

Made in EU

Bij uzit.nl staan we voor duurzaamheid. Dat houdt in dat onze bureaustoelwielen uitsluitend van gecertificeerde kwaliteit zijn (TÜV/EN 12529). De wielen worden in de EU geproduceerd en vallen op door de degelijke constructie en het gebruik van kwalitatief hoge materialen. Uiteraard zijn de wielen volledig te recyclen.

Hard of zacht loopvlak

U kunt bij gebruik op een harde ondergrond zoals laminaat, PVC vloeren of beton het beste een wiel kiezen met een zacht loopvlak. Hiermee rolt u comfortabeler en voorkomt u geknars van de wielen bij verrijden van de stoel.
Bij een zachte ondergrond van stof (vloerbedekking/tapijttegels) en linoleum is een wiel met een hard loopvlak de beste keuze. Hiermee komt de stoel gemakkelijker in beweging en hebt u minder kracht nodig om de bureaustoel te verplaatsen.

Met rem of juist zonder rem

Bij gebruik op een zakelijke werkplek eist de ARBO een onbelast geremde bureaustoel. De reden is het voorkomen van wegrollende stoelen op een harde ondergrond. Dit voorkomt blessures en verrassingen wanneer de stoel niet op de plek staat waar u verwacht na bijvoorbeeld opstaan uit de stoel. Dit valt vooral op wanneer u weer gaat zitten en de bureaustoel ongemerkt een andere plek heeft gekozen.
Ongeremde wielen hebben -zoals u al dacht- geen remvoorziening. De stoel kan indien uitgevoerd met deze wielen ongehinderd over de werkvloer rollen. Hierbij maakt het niet uit of de stoel wel of niet belast wordt.

Meten is weten en gissen is missen!

10vs11

Montage

De vervanging van de bureaustoelwielen is betrekkelijk eenvoudig en kan zonder hulp van speciaal gereedschap gerealiseerd worden. Plaats de stoel omgekeerd op de hoek van uw bureau. Trek nu met enige kracht de bureaustoelwielen uit de kruisvoet. De stift/pen is conisch gevormd. Gebruik bij onwillige wieltjes eventueel een tang of wig. Plaats nadien de nieuwe set wielen. Door op de stoel te gaan zitten zullen de pennen zich borgen in de kruisvoet.
Het is aan te bevelen alle wielen gelijktijdig te vervangen om herhaling van de klacht op korte termijn te voorkomen.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

Ahrend – Beta – BMA Axia – Comforto Haworth – Dauphin – Drabert – Giroflex – Girsberger – Gispen – HAG – Herman Miller – Humanscale – Interstuhl – Kinnarps – Klöber – Köhl – König + Neurath – Martin Stoll – Okamura – Prosedia – RH Stoelen – Rohde & Grahl – Rovo Chair – Sedus – Steelcase – Thonet – Topstar – Viasit – Vitra – Wagner – Wilkhahn – Züco


Meer weten?

Heeft u na het lezen nog vragen, opmerkingen of klachten? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Adres

Adres

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101AR Amsterdam

Telefoon

Telefoon

020-4704057

Email

Email

mail@uzit.nl

Openingstijden

Bezoek alleen op afspraak. Om u beter en sneller van dienst te zijn, werken wij uitsluitend op afspraak.