Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Beta bureaustoel wielen

Be by Bèta kent u wellicht uit het verleden als Bèta Kantoorstoelenfabriek. Dit was lange tijd de naam van deze producent van kantoormeubilair. Nu tevens onderdeel van de VDB-group/VDBholding waar ook Vepa en bijvoorbeeld Drentea toe behoren. Een sterke groep Nederlandse producenten van kantoorinrichting en projectmeubilair.

Met de modellijn “Be” heeft de VDB-group een unieke serie moderne bureaustoelen welke op u veel kantoren tegen kunt komen.

Onze bureaustoelwielen zijn onder andere geschikt voor:

 • Be Brave
 • Be Fine
 • Be Proud
 • Be Sure

Made in EU

Bij uzit.nl staan we voor duurzaamheid. Dat houdt in dat onze bureaustoelwielen uitsluitend van gecertificeerde kwaliteit zijn (TÜV/EN 12529). De wielen worden in de EU geproduceerd en vallen op door de degelijke constructie en het gebruik van kwalitatief hoge materialen. Uiteraard zijn de wielen volledig te recyclen.

Hard of zacht loopvlak

U kunt bij gebruik op een harde ondergrond zoals laminaat, PVC vloeren of beton het beste een wiel kiezen met een zacht loopvlak. Hiermee rolt u comfortabeler en voorkomt u geknars van de wielen bij verrijden van de stoel.
Bij een zachte ondergrond van stof (vloerbedekking/tapijttegels) en linoleum is een wiel met een hard loopvlak de beste keuze. Hiermee komt de stoel gemakkelijker in beweging en hebt u minder kracht nodig om de bureaustoel te verplaatsen.

Met rem of juist zonder rem

Bij gebruik op een zakelijke werkplek eist de ARBO een onbelast geremde bureaustoel. De reden is het voorkomen van wegrollende stoelen op een harde ondergrond. Dit voorkomt blessures en verrassingen wanneer de stoel niet op de plek staat waar u verwacht na bijvoorbeeld opstaan uit de stoel. Dit valt vooral op wanneer u weer gaat zitten en de bureaustoel ongemerkt een andere plek heeft gekozen.
Ongeremde wielen hebben -zoals u al dacht- geen remvoorziening. De stoel kan indien uitgevoerd met deze wielen ongehinderd over de werkvloer rollen. Hierbij maakt het niet uit of de stoel wel of niet belast wordt.

Montage

De vervanging van de bureaustoelwielen is betrekkelijk eenvoudig en kan zonder hulp van speciaal gereedschap gerealiseerd worden. Plaats de stoel omgekeerd op de hoek van uw bureau. Trek nu met enige kracht de bureaustoelwielen uit de kruisvoet. De stift/pen is conisch gevormd. Gebruik bij onwillige wieltjes eventueel een tang of wig. Plaats nadien de nieuwe set wielen. Door op de stoel te gaan zitten zullen de pennen zich borgen in de kruisvoet.
Het is aan te bevelen alle wielen gelijktijdig te vervangen om herhaling van de klacht op korte termijn te voorkomen.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

AhrendBetaBMA AxiaComforto HaworthDauphinDrabertGiroflexGirsbergerGispenHAGHerman MillerHumanscaleInterstuhlKinnarpsKlöberKöhlKönig + NeurathMartin StollOkamuraProsediaRH StoelenRohde & GrahlRovo ChairSedusSteelcaseThonetTopstarViasitVitraWagnerWilkhahnZüco


Wilt u graag advies over bureaustoel wielen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

  Uw naam
  Uw email
  Onderwerp
  Bijlage
  Uw bericht