Uw specialist in Ahrend bureaustoelen, onderdelen en stofferen.

Snel contact met ons? 020-4704057

Ahrend bureaustoel wielen

Ahrend. Veel Hollandser kan het bijna niet worden. Meer dan 120 jaar geleden begon Jacobus Ahrend zijn bedrijfje in hartje Amsterdam. Gesteund door zijn moeder startte hij Wed. J. Ahrend & Zoon. De reden om betere bureaustoelen te maken stond prominent in de advertentie: “Beperking van de vermoeienis, verhoging van de productiviteit”. Nu hebben we daar een woord voor: ‘ergonomie’. Jaren later, in 1973, vertaalde deze ergonomie zich onder andere in de AKD-stoel (Ahrend Kramer Design). Waar Ahrend vooral bekend mee werd was de A220, met de kenmerkende “brievenbus”. Hoewel ontwikkeld in 1994 zie je deze bureaustoel anno nu nog vaak op menig werkplek.

Versleten wielen

Door de lange levensduur van Ahrend bureaustoelen kan het gebeuren dat sommige onderdelen slijten. In de regel zijn de bureaustoelwielen als eerste aan vervanging toe. Door invloed van zon, warmte en licht hebben de wielen veel te lijden, nog afgezien van het dagelijks gebruik.
Voor Ahrend bureaustoelen hebben we hoogwaardige wielen in het assortiment voor vrijwel alle Ahrend modellen. Onze wielen zijn TÜV gekeurd en zijn EN 12529 gecertificeerd. Europese kwaliteit en vergelijkbaar met de huidige wielen of zelfs beter.

Onze bureaustoelwielen zijn onder andere geschikt voor:

  • 190
  • 220
  • 230
  • 2020
  • Squala
  • Prime

Hard of zacht loopvlak

Hoe de stoel rolt wordt als eerste bepaald door het type wiel. Met een hard of zacht loopvlak. Bureaustoelwielen met een hard loopvlak adviseren we bij gebruik op een zachte ondergrond zoals tapijt, sisal kleed of tapijttegels. Is de ondergrond solide zoals bij hout, tegels of laminaat dan is een wiel met zacht loopvlak de beste keuze.

Met rem of zonder rem

Op een harde ondergrond zijn wielen met rem aan te raden. In het geval van een ARBO werkplek is dit zelfs verplicht. Het remmechaniek zorgt voor een veilige werkplek. Wanneer u kort opstaat van de stoel duwen uw benen de stoel ongewild naar achteren. Vooral hinderlijk wanneer u direct daarna weer denkt te kunnen gaan zitten. Met geremde wielen onder uw bureaustoel voorkomt u dit probleem.
In geval van een zachte ondergrond volstaan ongeremd wielen. De bureaustoel kan niet wegrollen door de weerstand van de vloerbedekking.

Bureaustoelwielen vervangen

De demontage van de oude wielenset is in de regel vrij eenvoudig. Draai de bureaustoel om en plaats deze met de zitting op de hoek van uw bureau. Met enige spierkracht kunt u de oude wielen uit de kruisvoet trekken. Ook de conisch gevormde pen dient verwijderd te worden. Mocht dat wat zwaar gaan kunt u ook gereedschap gebruiken. Let er wel op dat u de kruisvoet/teen niet beschadigt. Gebruik eventueel een handdoek om het onderstel te beschermen.


Onze bureaustoelwielen zijn geschikt voor vrijwel alle bureaustoelen waaronder:

AhrendBetaBMA AxiaComforto HaworthDauphinDrabertGiroflexGirsbergerGispenHAGHerman MillerHumanscaleInterstuhlKinnarpsKlöberKöhlKönig + NeurathMartin StollOkamuraProsediaRH StoelenRohde & GrahlRovo ChairSedusSteelcaseThonetTopstarViasitVitraWagnerWilkhahnZüco


Wilt u graag advies over bureaustoel wielen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Uw naam
Uw email
Onderwerp
Bijlage
Uw bericht
Vul deze code in: captcha